Snelle noedelsalade met tofu, mango en soja-limoen dressing

Noedelsalade

[ print recept ]
Wie mijn stories geeft gezien, weet dat ik gister op de laatste zomerdag van het jaar verse springrolls en Ramen heb gemaakt! Die Ramen waren trouwens zo lekker, dit recept komt nel op de blog. Van alle restjes die ik overhield (ik mak altijd veel te veel) heb ik een dag later deze heerlijke snelle noedelsalade met tofu, mango en soja-limoen dressing gemaakt!

En als ik zeg snel, bedoel ik echt snel. En makkelijk! Je hoeft alleen de glasnoedels te wellen en de tofu te bakken. Een heerlijk licht en lauwwarm gerecht van glasnoedels met gebakken tofu, paksoi, sojabonen en dressing van soja en limoen. Allemaal lievelingssmaken! De salade is de volgende dag koud als lunch ook heerlijk.

Oh en mocht je deze restjes allemaal niet in huis hebben, deze noedelsalade is de moeite waard om ze te kopen 😉

Dit heb je nodig (2 personen)

100 gram glasnoedels
250 gram tofu (1 blok)
1 eetlepel sojasaus
halve theelepel paprikapoeder
1 rode paprika
100 gram sojabonen
2 stengels bosui
halve mango
optioneel: 2 stengels paksoi

Dressing
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel agave
verse gember (2 cm)
sap van halve limoen
1 eetlepel sesamzaadjes
optioneel: 1 eetlepel tamarinde pasta

Zo maak je het

Bereid de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat deze afkoelen.

Snijd de tofu in kleine blokjes en marineer deze met 1 eetlepel sojasaus en paprikapoeder. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de tofu 5 minuten om en om. Snijd de bladeren en een klein stukje van de steel van de paksoi in reepjes en voeg deze toe in de pan. Hussel om en bak nog 5 minuten aan. Zet apart.

Snijd de paprika en mango in blokjes en de bosui en ringen. Verdeel de glasnoedels over 2 borden en verdeel hier de paprika, bosui, mango, sojabonen en gebakken tofu met paksoi overheen.

Hak de gember fijn en meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing. Verdeel deze vervolgens over de borden met noedelsalade. Garneer eventueel met nog wat extra sesam, limoensap en verse koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.