Springrolls met mango, glasnoedels en soja dipsaus

springrolls vegetarisch

[print_link]
Het lijkt wel lente buiten! Wanneer de zon begint te schijnen denk ik meteen aan springrolls! Deze heerlijke frisse gevulde ‘loempia’s’ gemaakt van rijstvellen zijn zo heerlijk fris, licht en smaakvol!

Springrolls met mango, glasnoedels en soja dipsaus

Springrolls zijn ideaal als voorgerecht of hapje. Je kunt ze vullen met zoveel lekkers! Groenten, fruit, nootjes, noedels en zelfs tofu of tempeh. Super makkelijk dus om een gezonde en vegetarische variant van te maken.

Dip ze in een zelfgemaakte sojadip. Het zout van de sojasaus is een heerlijke combinatie met de frisse en knapperige vulling van de springrolls.

Dit heb je nodig (10 stuks)

10 rijstvellen
50 gram glasnoedels
half rood pepertje
2 stengels bosui
1 mango
1 avocado
2 wortels
1 komkommer
1 bakje tauge
krop sla
1 handje cashewnoten (of pinda’s)

Soja dipsausje
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel agave (of honing)
1 cm verse gember
peper
limoen

Zo maak je het

Bereid de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af met koud water.

Hak de peper fijn en snijd de bosui in ringen. Snijd de wortel en komkommer in kleine reepjes met een julienne snijder. Meng deze groenten samen met de taugé, cashewnoten en glasnoedels in een kom.

Schil de mango en snijd de mango, avocado en een paar bladeren van de krop sla in reepjes.

Week een rijstvel kort in een pan met warm (niet kokend) water, tot deze zacht is. Laat uitlekken en leg op een bord of snijplank. Vul de rijstvel in het midden met de gemengde groenten, sla en reepjes mango en avocado. Vouw de buitenkanten dicht en rol de rijstvel op. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen.

Dipsausje
Snijd de gember fijn. Meng de sojasaus, agavesiroop, gember en een snuf peper in een kommetje. Pers hier een beetje limoensap bij. Als je van pittig houdt, kun je nog een beetje chili vlokken toevoegen.

Tip |  je kunt de rijstvellen natuurlijk vullen met jouw favoriete groenten en fruit. Ook lekke met reepjes gebakken tofu!

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.