Grote haverkoeken met stukjes pure chocolade

haverkoeken

[print_link]
Koekjes! Iedereen heeft soms zin in koekjes! Maak dan deze heerlijke, knapperige haverkoeken met stukjes chocolade. Je hebt ze binnen 30 minuten gemaakt.

Ze zijn trouwens niet alleen heel lekker, maar ook nog eens voedzaam door de havermout. Een prima tussendoortje dus.

Grote haverkoeken met stukjes pure chocolade

Deze grote haverkoeken zijn heerlijk bij een kop koffie of thee. In plaats van stukjes chocolade kun je ook noten, cranberry’s of rozijnen door het beslag mengen.

Dit heb je nodig (4 grote koeken)

125 gram havermoutmeel
30 gram havervlokken
50 gram zachte dadels
1 ei
50 ml kokosolie (gesmolten)
2 el agave of honing
1 tl bakpoeder
2 tl kaneel
snuf zout
50 gram pure chocolade (in kleine stukjes)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de dadels, het ei, de kokosolie en de agave in een kom en mix het tot een geheel met een staafmixer of keukenmachine. Meng het meel, de havervlokken, bakpoeder, kaneel en zout erdoor. Kneed eventueel met je handen tot een beslag. Meng nu de stukjes chocolade door het beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 4 grote platte koeken (of 6 kleine). Bak de koeken in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat de koeken goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

haverkoeken

haverkoeken

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.