Happy birthday | Chocoladetaart met choco topping!

chocoladetaart

Vandaag ben ik jarig en hoe vier je dat beter dan met een chocoladetaart? Een dubbele! Met chocotopping!

Chocoladetaart met choco topping

Deze heerlijke chocoladetaart is een gezonde variant zonder toegevoegde suikers, maar mét een topping van pure chocolade, omdat het feest is.

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
4 eieren
80 ml gesmolten kokosolie
6 grote zachte dadels
2 el honing
1 stokje vanille
30 gram cacaopoeder (of smelt 100 gram pure chocolade)
1,5 tl bakpoeder
snuf zout

Topping
1 reep Tony Chocolonely puur
80 gram kokosmelk
1 tl zout

Zo maak je het

Verwarm de oven op 160 graden. Meng de amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom. Voeg in een andere kom de eieren, agavesiroop, kokosolie, vanille en de dadels en meng tot een beslag in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Meng dan alles door elkaar met een garde en voeg de dadels in kleine stukjes toe. Meng vervolgens de droge ingrediënten erdoor.

Vet een springvorm (16 cm) in met kokosolie en giet hier de helft van het beslag in. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven. Bak vervolgens de tweede taartbodem. Laat de bodems afkoelen

| Wil je 1 grote taart in plaats van twee lagen? Giet dan al het beslag in de springvorm en bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven.

Topping
Smelt de Tony reep au-bain marie en voeg nadat alle chocolade gesmolten is de kokosmelk en zout toe. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen. Smeer een taartbodem in met chocolade, plaats de tweede taartbodem hier bovenop en verdeel de rest van de chocolade over de bovenkant van de taart.

| Rasp nog wat pure chocolade over de taart heen of bestrooi met kokosrasp voor nog meer feest!

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.