Hartige spelt pannenkoek met rucola, feta en tomaat

Hartige spelt pannenkoek

[print_link]
Pannenkoeken, ik ben er gek op en eet ze bijna elk weekend. Met fruit en agave, heerlijk zoet! Maar een hartige pannenkoek heb ik eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. Ik kies meestal voor wraps of tortilla’s wanneer ik zin heb in hartig. Maar deze hartige spelt pannenkoek met rucola, feta en tomaat is heerlijk als brunch of lunch!

Hartige spelt pannenkoek met rucola, feta en tomaat

Pannenkoeken van volkoren speltmeel passen perfect bij een hartige variant. Je kunt de pannenkoek natuurlijk vullen met wat je lekker vindt, maar voor deze eerste keer hield ik het vrij eenvoudig met feta, rucola en tomaatjes. Een combinatie die eigenlijk altijd lekker is.

Dit heb je nodig (2 pannenkoeken)

Volkoren spelt pannenkoeken
100 gram volkoren spelt meel
120 ml plantaardige melk
1 ei
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
1 theelepel oregano

Vulling
romatomaatjes
1 stengel bosui
feta
rucola
peper

Zo maak je het

Meng in een kom het meel, de melk, het ei, bakpoeder en oregano met een garde tot een beslag. Verhit olijfolie in een (pannenkoeken)pan en laat goed heet worden. Bak de pannenkoeken om en om goudbruin. 

Snijd de tomaatjes doormidden, de bosui in ringen en verkruimel de feta. Beleg de pannenkoek met rucola, tomaat, bosui en feta. Breng op smaak met peper.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.