Healthy Hotspot | SLA Utrecht

Sla Utrecht

Terwijl ik deze blog schrijf, zit ik te genieten van een salade en een gember-citroen-kurkumathee bij SLA Utrecht. SLA is in Amsterdam, waar ze meerdere locaties hebben, erg populair. En we moesten even geduld hebben, maar SLA is eindelijk ook geopend in mijn stad Utrecht. Gewoon op de fiets stappen om een Slaatje te gaan eten bij SLA. En wat ben ik daar blij mee. Ik ben namelijk een groot SLA fan!

Bij SLA kun je natuurlijk terecht, zoals de naam het al zegt, voor heerlijke salades, maar ook voor soepen, smoothies, snacks, (h)eerlijke koffie, en zelfs voor een biologisch wijn en bier.

Sla Utrecht

De salades bij SLA zijn geen standaard salades, je kunt wel zeggen dat de salades bijna een begrip zijn. Je kunt een keuze maken uit de ‘favoriete salades’, of je salade zelf samenstellen. Ideaal voor vegetariërs en veganisten. Kies een slablad, een graan/zaad/peul, 3 soorten groenten, een topping en een dressing. Je kunt je salade ook nog ‘premium’ maken door extra ingrediënten toe te voegen, zoals humus, avocado, vlees, kip of iets van de vegetarische slager. En klaar is je salade!

Er is een ruime keus aan pure en smaakvolle ingrediënten en seizoensproducten. De salades zijn een volwaardige maaltijd (ik krijg ze vaak niet eens op) en gewoon echt heel lekker! Alles bij SLA is vers en biologisch. Het vlees en gevogelte, graan en zuivelproducten (ook de eieren) en de groenten en fruit. Zelfs het bier en de wijn is biologisch.

Sla7

Sla3

Naast het heerlijke gezonde eten, ben ik verliefd op de uitstraling en het interieur van SLA. Groen, wit, fris en clean. Net als Feelgoodbyfood. Je snapt wel dat ik mij daarom helemaal thuis voel bij SLA. SLA heeft pas geleden ook het SLA kookboek uitgebracht. Heb jij ‘m al? Lees hier het boekreview dat ik eerder scheef.

Je vindt SLA op de Voorstraat 52. 

 

Wij zijn fan van eten. Wat erin zit, waar het vandaan komt. Met mate, of in overvloed. Wij zijn fan van eten dat ons raakt. Ons doet glimlachen, delen en ontmoeten. Wij zijn fan van eten zoals van het leven. We halen alles eruit wat erin zit.

 

Sla5