Boekreview | SLA

sla kookboek

Ik ben groot fan van SLA. Eerder schreef ik al een stukje over deze healthy hospot in Amsterdam. En wist je al dat SLA in september een vestiging in Utrecht aan de de Voorstraat opent? YES! Eindelijk genieten van de heerlijke SLA salades en sapjes in mijn eigen stad. Hierover later meer.

Na het grote succes van SLA hebben Job, Ida en Nina, de oprichters van SLA, het SLA kookboek uitgebracht. Hun missie is om gezond en duurzeem eten voor iedereen toegankelijk te maken. Laten zien en proeven dat lekker eten óók nog eens heel gezond kan zijn. En dat bewijzen ze nu nogmaals met het boek.

Wanneer ik bij SLA naar binnen loop, voel ik mij meteen thuis. Het geweldige concept, de sfeer, het interieur, de mooie frisse groene kleuren, de prachtige saladebar en natuurlijk de heerlijke salades. Dit allemaal vertaald naar een boek, dat is het SLA kookboek. Bij het zien van het boek had ook ik meteen hetzelfde ‘SLA’ gevoel. Het boek ziet er prachtig uit. De mooie SLA vormgeving en de prachtige foto’s waar ik wel uren naar kan kijken, én natuurlijk heel erg honger van krijg. Vanaf nu kun je dit gevoel en alle heerlijke gerechten gewoon naar huis halen.

sla kookboek

IMG_8819

Recepten
De recepten zijn allemaal van Ida de Haart. Je vindt in het boek meer dan alleen salades. Het boek bestaat uit 75 gezonde recepten voor salades, dressings, sappen, soepen, humus, warme gerechten en taarten. Zonder koemelk, geraffineerde suiker en bijna allemaal glutenvrij.

De taarten zijn, zoals SLA de noemt, echte guilty pleasures die geen kortstondige suikerpiek, maar juist lange powerpieken opleveren. Bij elke foto in het boek had ik een ‘oohh en wauw’ momentje en het liefst wilde ik meteen alles maken. Denk bijvoorbeeld aan een salade van babyspinazie met Thaise zoete aardappelburgertjes, een vegan salted caramel cheesecake of allerlei soorten humus.

De recepten zijn niet moeilijk te maken en bevatten ook niet een hele lange lijst aan ingrediënten. Waarschijnlijk zullen er wel wat ingrediënten in staan die je wellicht (nog) niet kent. Je kunt gerust zelf experimenteren en minder of meer ingrediënten toevoegen in de salades. Ben je vegetarisch? Dan kun je de salades die kip of vlees bevatten gemakkelijk omtoveren door een vega salade, door deze producten te vervangen door bonen, peulvruchten, avocado of kaas. Dat is het gemak van salades!

 

Volgens SLA zijn salades echt een vullende, voedende maaltijd die energie geeft en verrast

 

Sla kookboek

Sla kookboek

Informatie
Naast de heerlijke recepten wordt er in het boek ook interessante en leuke informatie gegeven. Zo wordt vertelt hoe je het beste boodschappen kunt doen, wat je vindt in het keukenkastje van Ida, een overzicht en uitleg over de bijzondere ingrediënten die gebruikt worden en wellicht nieuw voor je zijn, gereedschap dat je echt in je keuken móét hebben en geven ze een stappenplan voor het maken van de SLA salades.

Het SLA handboek voor groen, gezond en lekker eten. Een boek dat je gewoon in je keuken moet hebben liggen, dat (mij in ieder geval) elke keer weer blij en hongerig maakt zodra je het boek opendoet en recepten waar je je lichaam heel blij mee maakt.

Sla kookboek

Sla kookboekIMG_8822

 

‘Wij zijn fan van eten.
Wat erin zit, waar het vandaan komt.
Met mate, of in overvloed.
Aan tafel, op de bank of in blote handen.

Met gekleurd sap, lokaal bier,
eerlijke espresso of grote kop thee.
Of het nou warm is, of koud.
Net waar we goesting in hebben.
We geven voorrang aan vers,
biologisch en rijk aan smaak.

Wij zijn fan van eten dat ons raakt.
Ons doet glimlachen, delen en ontmoeten.
Wij zijn fan van eten zoals van het leven.
We halen alles eruit wat erin zit’

IMG_8817

Gerelateerde berichten