Appelchips uit de oven

IMG_4726

Dit heb je nodig
2 appels
1 a 2 el kaneel (naar smaak)
2 el citroensap

Zo maak je het
Warm de oven voor op 100 graden. Was de appel en verwijder het klokhuis. Schil dunne plakjes met een mandoline of snijd dunne plakjes met een mes. Doe de plakjes appel in een kom en eng de kaneel en het citroensap erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes appel op de bakplaat. Let op, leg de plakjes niet over elkaar heen. Bak de appel 2,5 uur op 100 graden en laat ze afkoelen.

IMG_4770

Gerelateerde berichten

5 reacties

  • Sanne

   Oh wauw, ze zijn echt zo lekker!
   Dat komt ook denk ik echt door de citroensap. Hmmm! Heerlijk. Ze zijn ook zo knapperig, dat had ik echt niet verwacht.
   Ik heb nu eerst één appel gebruikt, maar voor de volgende keer ga ik denk ik meer maken en ze in een luchtdichte pot stoppen. Denk je dat ze dan ook nog knapperig blijven?
   Liefs

   Beantwoorden
   • Chantal | Feelgoodbyfood

    Wat leuk om te horen! En zo makkelijk om te maken he? Ik durf niet te zeggen of ze knapperig blijven, maar in een luchtdichte pot kun je ze vast wel 1 a 2 dagen bewaren.. Laat je het mij weten? Dan maak ik de volgende keer ook een klein voorraadje 😉

   • Sanne

    Ik kan je niet zo goed zeggen of het werkt, ik eet ze veel te snel op! Haha. Ik ga nu weer drie appels omtoveren tot chippies 🙂 zo’n fijn receptje dit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.