Hotspot | Frietjes eten bij De Pieper

De Pieper
Ik houd van frietjes! Jij ook? Dan moet je echt eens een frietje gaan eten bij De Pieper; de nieuwe friettent aan de Biltstraat in Utrecht én het broertje van De Keuken van Thijs.

De Pieper

De Pieper is net even iets anders dan de gewone snackbars. De Pieper heeft naast verse friet en snacks namelijk ook groentefriet en een salade voor on the side op het menu. Maar niet alleen het assortiment is bijzonder, ook de kwaliteit van de producten én de mooie gezellige inrichting maak dit een echte friet hotspot!

Verse en biologisch

Vrijwel alle producten zijn van biologische aard op de aardappelen zelf na. Dit omdat het vrijwel onmogelijk is het hele jaar door biologische aardappelen te verkrijgen, vertelt Thijs. Maar dit doet niet af aan de kwaliteit van de friet, iets wat ze heel belangrijk vinden bij De Pieper. Alles wordt gevacumeerd gegaard in een warm waterbad van 83 graden. Doordat er op deze manier geen zuurstof bijkomt, blijven de smaak en kwaliteit behouden.

Naast dat de frietjes van goede kwaliteit en heel lekker zijn, zijn het ook nog eens flinke porties in een leuk mandje.

De Pieper

Groentefriet en salade

Naast gewone frietjes staan er dus ook groentefrietje en salade op het menu. Wat word ik daar blij van! Ik ben namelijk dol op groentefriet en de salade die je erbij kunt bestellen is echt heerlijk, kleurrijk en vers.

De frietjes bestaan uit een mengeling van pastinaak, wortel, zoete aardappel en biet. De frietjes worden zelf gesneden, even kort gestoomd en daarna kort gefrituurd. Het resultaat? Een bakje vol met mooie kleuren en ongelofelijk lekkere groentefriet. Bij de frietjes serveren ze een zelfgemaakte kerriemayonaise die hier echt perfect bij past.

Regelmatig maak ik thuis zelf groentefriet uit de oven, maar ik moet eerlijk zeggen dat ze uit de frituur ook echt heerlijk zijn. Vers, niet vet, maar wel lekker knapperig. Misschien iets minder gezond, maar wel heel lekker! En de salade compenseert een beetje, toch?

De Pieper

De Pieper

 

Hippe friettent

Je frietje, snacks en salade eet je gezellig binnen op, of buiten op het bankje aan de altijd gezellige levendige Bilstraat. Ook het interieur is namelijk heel anders dan de ‘gewone snackbar’. Fris, hip en gezellig. Leuk detail, de gele tegeltjes zijn precies de kleur van de frietjes en hebben ze helmaal opgehaald uit Spanje. De Pieper, dat is nog eens hip friet eten!

Locatie
De Pieper
Biltstraat 83
Utrecht

De Pieper

De Pieper