Juuls Hummus; de eerste hummusbar in Utrecht!

Juuls Hummus

Eindelijk, een Hummusbar in Utrecht en wat ben ik daar blij mee! Alsof ze mij gehoord hebben toen ik schreef over de hummusbarretjes in Budapest en hoe graag ik deze in mijn eigen stad wilde hebben. En niet zomaar een, ook nog eens een hele fijne met heerlijke bowls humus; Juuls Hummus!

Hummusbar

Ja, je moet wel erg van humus houden, want in een hummusbar draait, zoals de naam het als zegt, alles om humus.

Tijdens een stedentripje in Budapest ontdekte ik deze hummusbarretjes voor het eerst. Kleine, sfeervolle barretjes met op de kaart allerlei gerechten met humus in de hoofdrol.

Juuls Hummus!

Juuls hummus is een paar weken terug geopend in een mooi hoekpand op de Baanstraat, om de hoek bij het Wilhelminapark.

Binnen is het licht en er hangt een fijne sfeer. Grote ramen, een mooi interieur en de gekleurde tegeltjes lieten mij meteen aan de hummusbarretjes in Budapest denken, waar ik in het zonnetje een heerlijke hummusplate at.

Heel leuk is dat ze een kleine open keuken hebben waar ze alles zelf in maken. En hoe cool is de citroenboom bij het raam?! Echt een fijne plek.

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Er was eens…

Juuls hummus in van Julia en Remco. Ze leerde elkaar kennen tijdens het backpacken, werden verliefd en Julia reisde voor de liefde naar Nederland. Julia komt namelijk zelf uit Israel en is opgegroeid met humus en hummusbarretjes op elke hoek.

Toen ze ontdekte dat er in Nederland bijna nog geen hummusbarretjes zaten (behalve een paar in Amsterdam), besloten ze een hummubar te openen in Utrecht. Een droom kwam uit!

Is dat geen mooi verhaal?

Hummus bowls, salades en meer

Op de kaart vind je hummus bowls met verschillende ingrediënten als aubergine, champignons, kikkererwten en zelfs stoofvlees. Ook kun je uit verschillende toppings kiezen, zoals amandelschaafsel en pijnboompitten. Bij de bowls krijg je pita brood on the side om lekker te dippen en nog wat olijfjes, augurk en groene peper.

Je kunt zelf een bowl samenstellen, maar ook een van de ‘Juuls bowls’ kiezen, die al voor je zijn samengesteld. Alles is zelfgemaakt door Julia, vers en vooral heel lekker. De hummus bowl met gegrilde aubergine, champignons en amandelschaafsel is mijn favoriet!

Naast humus bowls hebben ze ook salades. Heb je nog een plekje over na een humusbowl, dan moet je deze salades echt proeven of eet ze lekker thuis op. De salades hebben allemaal perfecte combinaties en zoveel smaak.

Trek in zoetigheid bij de koffie of na een humus bowl? Neem dan een griesmeelcake’je, een zoetigheid uit Israel.

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Heerlijke humus!

De humus van Juuls Hummus is eerlijk waar een van de lekkerste die ik gegeten heb. Zo romig en smaakvol. Je proeft de liefde die Julia heeft voor eten, humus en haar land Israel.

En zeg nou zelf, lekker happen en dippen uit een bowl geeft toch een heerlijk comfort gevoel? Zo eet ik mijn eten eigelijk het liefst.

Hummusbar en eetwinkel

Bij Juuls hummus kun je niet alleen maar terecht voor een heerlijke bowl hummus en salades. Ze verkopen ook bakjes verse humus en Baba Ganoush (aanrader!), en alle producten waar ze de gerechten mee maken. Olijfolie, tahini, kikkererwten, parelcouscous, kruiden en nog veel meer.

Ben jij ook een echte humus liefhebber? Ga dan zeker lang bij Juuls Hummus voor een heerlijke humusbowl! Ik denk dat ik hier nog vaak te vinden ben…

Locatie
Baanstraat 1, Utrecht

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Gerelateerde berichten