Kijkje achter de schermen #5

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen. Vakantie, uit mijn comfort zone, leuke opdrachten, een zieke ijsco en natuurlijk food. En in deze achter de schermen kan ik jullie meteen vertellen waarom het de komende week iets rustiger gaat worden op Feelgoodbyfood..

Love for life event

Voor het eerst live koken voor publiek in het kooktheater op het event Love For Life in Utrecht! Stiekem vond ik dit echt wel een beetje spannend, want koken voor publiek met een microfoontje is toch even wat anders dan alleen in mijn eigen keuken. Totaal uit mijn comfort zone, maar het was heel tof om eens te doen!

Ik maakte Dahl; een vegan linzencurry. Dit eenapansrecept is zo makkelijk en snel te maken, en dat wilde ik graag laten zien in het kooktheater. De zaal zat vol, iedereen heeft kunnen proeven en de reacties waren heel positief. Zo leuk om anderen te informeren en te inspireren op het gebied van gezonde voeding en koken.

unnamed

dahl linzencurry

Recept voor Wakker Dier

Voor wakker dier maakte ik deze heerlijke gevulde zoete aardappel die je zowel op de bbq als in de oven kunt bereiden. Het recept stond in de gedrukte nieuwsbrief dat bij HEEL VEEL mensen op de deurmat viel afgelopen week. #tof

ed1a2f55-9673-4e67-aabe-eb2cd8257978

Wakker Dier

Recepten in Healthbox

Nog meer offline Feelgoodbyfood promotie! Voor het receptenboek dat bij de Healthbox van de maand jullie zat, maakte ik twee bbq gerechten met de kruiden van Green Gypsy. Een gezonde variant op aardappelsalade en gegrilde groentespiesjes. #ooktof

healthbox

zoete aardappel salade voor bij de bbq

groentespiesjes

Vakantie!

Terwijl het hier een week regende, zat ik lekker 10 dagen in de zon op Fuerteventura! Dit was ook de reden dat het iets rustiger was op de blog, ik heb namelijk geprobeerd het bloggen een beetje los te laten tijdens deze vakantie.

Van te voren een beetje vooruit gewerkt en wat dingen ingepland, maar tijdens de vakantie weinig omgekeken naar de blog en bijbehorende social media kanalen. Ik moet toegeven dat dit best lastig is, omdat ik normaal elke dag met de blog bezig ben en hier veel tijd in stop, maar ik kan dit echt iedere blogger aanraden! Het geeft echt rust om het even los te laten.

Nu moet ik zeggen dat het op Fuerteventura niet zo lastig was, want wat is dit eiland mooi en relax! Het vulkanische landschap is echt verassend bijzonder, vooral in combinatie met de mooie witte stranden en blauwe zee.

Lekker sportief gedaan zoals mountainbiken, kajakken en snorkelen, maar natuurlijk ook op het strand gelegen, gezwommen en veel Sangria gedronken. Ideale combi toch?

Het eten op Fuerteventura? Ook mijn eetgewoontes heb ik (een beetje) losgelaten. Natuurlijk heb ik geprobeerd zo gezond mogelijk te eten en gezonde keuzes gemaakt waar mogelijk, maar soms wil je er gewoon even niet teveel mee bezig zijn en genieten van de omgeving en het gezelschap.

Vooral lekker ontbeten met veel vers fruit, gebbq’t op balkon met salades, groentespiesjes en gepofte aardappel. En ik heb twee keer een gegrild visje gegeten van de bbq. Vega eten buiten de deur was hier beetje een uitdaging, maar zeker wel mogelijk. Ik heb genoten van heerlijke vega paella en vegetarische tapas. Natuurlijk dit alles met veel sangria en rode wijn. Want dat hoort er gewoon bij.

IMG_2722

IMG_2572

IMG_2755

13521847_1209474575763569_1776480237062218879_n

13509027_1209465282431165_4521215458105366246_n

IMG_2763

IMG_2632

27582196960_b64abccf39_z

Marley Spoon foodbox

Ik mocht de foodbox van Marley Spoon uitproberen. In de box zaten drie vegetarische recepten en alle ingrediënten voor twee personen. Meestal ben ik niet zo een fan van deze boxen, omdat boodschappen doen een van mijn grootste hobby’s is en ik mij nooit zo vasthoud aan recepten.

Toch was ik echt verrast door de box! De box zat vol met lekkere verse producten. De recepten waren vernieuwend, makkelijk om te maken en heel erg lekker. En maak van die twee personen maar drie, het waren echt grote porties. Daarnaast bevatte de recepten kaarten goede duidelijke uitleg en hele mooie foto’s.

Houd jij niet van boodschappen en/of heb je daar weinig tijd voor, of gewoon geen inspiratie? Dan kan ik je de foodbox echt aanraden!

 

Vegan ijs proeven

Een leuke uitnodiging; proeverij van vegan ijs van het merk Swedish Glace! Normaal eet ik nooit (room)ijs, omdat ik hier echt heel erg buikpijn van krijg, benauwd en gewoon echt ziek word. Ik was dus wel benieuwd naar vegan ijs, dat smaakt als roomijs (dat beloofde ze tenminste) en weer een leuke meeting met blog vriendinnetjes.

En gelijk hadden ze! Dit ijs is echt heerlijk en heel erg romig. Je zou bijna niet geloven dat het plantaardig is. Het ijs bevat overigens wel suiker. Voor af en toe een keertje moet kunnen.

Daarnaast nog wat lekkere hapjes en een sapje.

ijs
ijs1

Een zieke Ijsco

Mijn lieve beest Ijsco was ziek. Al dagen gaf ‘ie al zijn eten over. Samen in de bus naar de dierenarts. Daar waren ze meteen helemaal gek op ‘m en Ijsco houdt wel van aandacht, de charmeur! Wel was z’n buik ‘een beetje aan de grote kant’ (goh). Hij kreeg een APK keuring, een prikje tegen de misselijkheid en speciaal licht voer mee.

Drie keer per dag een klein schepje brokken. Geen zakjes vlees, snoep en stiekem hier en daar wat eten stelen. Daar was hij niet zo blij mee. Ijsco is dus op dieet. Oké, het was misschien ook wel een beetje nodig..

ijsco1
isjco2

Studie

En dan nu de reden dat het de komende weken iets rustiger gaat worden op de blog. 2,5 jaar geleden begon ik na mijn studie communicatie gehaald te hebben, aan de thuisstudie Voedingsdeskundige. Door de baan die ik kreeg na mijn afstuderen en het bloggen, is de studie op een (heel laag) pitje terecht gekomen.

Eindelijk heb ik nu de tijd en rust gevonden om even vol voor de studie te gaan. Voedingsdeskundige worden en mensen coachen op gebied van gezonde voeding blijft namelijk mijn droombaan.

Ik pak het meteen heel rigoureus aan, want ik heb mij ingeschreven voor het examen over 6! weken. Dat wordt fulltime knallen en hopen dat het lukt! Nu ik dit op de blog deelt wordt de druk natuurlijk alleen maar nog groter :’)

studie

 

Food!

Na de vakantie lekker weer ontbijten met havermout pannenkoekjes met banaan en een bessencompote, en zelfgemaakte koffie. Wat houd ik toch van langzame ochtend en uitgebreid ontbijten <3

Verder had ik na de vakantie een paar dagen even totaal geen zin om te koken en liet Deliveroo een zoete aardappelburger en frietjes bezorgen van Pickles, en haalde ik na een dag studeren in de bieb een heerlijke salade bij SLA, die ik lekker opat aan het water in het zonnetje.

ontbijt
hamburger

sla

Gerelateerde berichten