Dahl met zoete aardappel en aubergine

dahl linzencurry

[ print recept ]
Curry is echt één van mijn lievelingsgerecht. Een kom met romige curry en rijst is voor mij echt comfortfood. Daarnaast houd ik van 1-pansgerechten. Niet teveel werk en weinig afwas. Vooral dat laatste is fijn, want ik heb echt een hekel aan afwassen.

Bij curry zijn de kruiden en specerijen het belangrijkste. Dit vormt de basis van het recept. Je kunt natuurlijk een kant en klaar potje currypasta kopen (doe ik zelf ook wel eens wanneer ik weinig tijd heb of lui ben) maar zelf een currypasta maken is nóg lekkerder en helemaal niet zo moeilijk.

Gooi de juiste kruiden en specerijen bij elkaar, mengen in een vijzel zodat de smaken goed vrijkomen en klaar is je pasta! Daarnaast gebruik ik vaak gepelde tomaten, kokosmelk of bouillon als basis.

Dahl

Dahl is een currygerecht gemaakt van rode linzen en komt oorspronkelijk uit India. Het wordt vaak gegeten in combinatie met naanbrood of rijst. De eerste keer dat ik deze linzencurry at was ik meteen fan. Wat is dit lekker! Aan de slag om thuis zelf een variant te maken dus. Ik voegde een zoete aardappel en aubergine toe en at de linzencurry met bruine rijst.

Dit heb je nodig (3 a 4 personen)
200 gram rode linzen (gedroogd)
500 ml groentebouillon
1 zoete aardappel
1 aubergine
2 tomaten
1 ui
1 cm gember
1 teen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl chilivlokken
peper en zout
Bruine rijst

Zo maak je het
Kook de bruine rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de linzen goed af. Kook de linzen zachtjes 10 minuten in de groentebouillon. Giet af, maar bewaar de bouillon.

Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Verhit olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, gember en alle gedroogde kruiden aan. Voeg na ongeveer 5 minuten de linzen toe en een flinke scheut van de bouillon. Voeg niet teveel bouillon toe, want anders wordt de curry te nat en is het net soep.

Schil de zoete aardappel en snijd de aardappel, aubergine en tomaten in blokjes. Voeg deze vervolgens bij de linzen in de pan. Doe een deksel op de pan en laat de curry ongeveer 15 minuten stoven op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en garneer met eventueel met verse koriander.

dahl linzencurry

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Laurence

  O.M.G.
  Dit was zo lekker! Ik had helaas geen ui maar ik heb gewoon een hele aubergine een beetje gebakken met wat water en de kruiden (heb geen olie gebruikt). Heb ook 100 ml kokos melk toegevoegd en het koken was +/- 20 minuten om de aardappel te garen. HEERLIJK EN VEGAN 😻. Zeker herhalings vatbaar. Ook een beetje suiker toegevoegd en een snufje baking powder om het zure er vanaf te krijgen. Heel erg bedankt!! En smullen maar!

  Beantwoorden
 2. Jannike

  Ik zag dit recept voorbijkomen op Facebook en ik heb het vanavond meteen gemaakt haha. Het smaakte heerlijk en ik ga het zeker nog een keer maken 🙂

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.