Kijkje achter de schermen #7

Dit keer achter de schermen; Het Grote Blogger Diner, een kookworkshop van Magimix, een operatie op de planning, de uitslag van mijn examen, groentefrietjes eten, een tripje naar Budapest en meer!

Het Grote Blogger Diner 2016

Twee weken geleden was ik uitgenodigd voor Het Grote Blogger Diner van Mr. Experience. Een 6 gangen diner op een mooie locatie in het Naarderbos. Het was een gezellige avond met leuke bloggers, heerlijk eten en vooral veel wijn.

IMG_5977

IMG_5252

IMG_5228

Uitslag examen Voedingsdeskundige

Zoas je misschien op de blog of Instagram voorbij hebt zien komen, heb ik in juli/augustus in zes weken geprobeerd de studie Voedingsdeskundige te halen. Heel wat uurtjes heb ik als een nerd in de bieb gezeten en wat vond ik dit stiekem leuk en fijn! Het was heerlijk om weer even te studeren, vooral omdat ik iets aan het studeren was wat ik zo interessant vind en mijn beroep van wil maken.

Toen was het ineens zaterdag. Op naar Haarlem en het examen maken! Ik moest een week wachten op de uitslag, maar… ik heb het examen gehaald met een 9!! Ik ben nu officieel voedingsdeskundige 🙂

Workshop Magimix

Door Magimix werd ik uitgenodigd voor een kookworkshop in de Kookfabriek. Tijdens deze workshop maakte we kennis met de nieuwe generatie keukenmachine; de CookExpert!

De CookExpert is een multifunctionele keukenmachine dat werkelijk alles kan. Koken, stomen, bakken, mixen, hakken, snijden en je kunt er zelfs ijs mee maken. De machine heb ik al twee weken thuis in de keuken staan om uit te proberen, maar stiekem wachtte ik de workshop even af tot ik mij aan dit apparaat durfde te wagen.

We begonnen de maandagochtend met een masterclass van chef Moshik Roth onder het genot van een glas champagne. Prima setting om de week te beginnen. Daarna mochten we zelf aan de slag met de CookExpert.

Nu thuis aan de slag en heerlijke gerechten maken met dit alleskunnende apparaat. Benieuwd naar de CookExpert van Magimix? Binnenkort komt er een uitgebreid review op de blog.

IMG_5823

IMG_5828

IMG_5815
IMG_5838

Tripje Budapest

Jeej, er stond weer een stedentripje op de planning. Dit keer naar Budapest! Eerst even ontbijten met deze heerlijke pannenkoeken met plantaardige yoghurt en fruit voor we naar Schiphol gaan om het vliegtuig te pakken. Wat houd ik toch van dit soort ontbijtmomentjes.

IMG_5491

Twee keer eerder was ik al in deze prachtige stad geweest, maar dat was alweer zes jaar geleden. Zover ik mij herinner was het qua eten vooral grote porties met vlees, vlees en nog meer vlees. Ik was erg benieuwd hoe het inmiddels met de healthy hotspots en het vega aanbod zit in Budapest.

Het waren heerlijke dagen. Lekker wandelen door de stad en langs de Donau in bet zonnetje, veel lekkere koffie (wijn en bier) gedronken en heerlijk gegeten. Het is soms even zoeken, maar je kunt zeker gezond, lekker en vega eten in Budapest. Komende week komt er een post met hotspots en to do’s op de blog. Deze prachtige stad is het echt waard om een keer naartoe te gaan

14184330_1263485633695796_7666304369780270721_n

IMG_5706

IMG_5582

Oog operatie

Help, ik moet geopereerd worden aan mijn ogen! Het zit zo; er zit een grote afwijking in de samenwerking tussen mijn ogen. Dit houdt in dat ik zowel goed met rechts als links kan kijken, maar twee ogen tegelijk is erg lastig. Eigenlijk lukt dit mijn ogen gewoon niet. Het gevolg? Mijn ogen moet continue focussen en scherpstellen, waardoor ik dagelijks hoofdpijn heb. In de avond lukt het haast niet meer om te lezen en zie ik alles wazig. Heel vermoeiend elke dag.

Eigenlijk moest ik 10 jaar geleden al geopereerd worden aan mijn ogen, maar ik durfde echt niet! Het probleem was toen tijdelijk op te lossen door een bril met special glazen. Na heel wat bezoekjes en metingen bij de oogarts in het ziekenhuis de laatste maanden, heeft de oogarts mij verteld dat een operatie echt de enige manier is om de oorzaak aan te pakken.

Wanneer ik een ziekenhuis inloop of bloed moet prikken krijg ik alle trillende handjes, angst en val ik flauw. Je kunt je dus vast wel voorstellen hoe angstig ik ben voor een operatie aan mijn ogen. Eigenlijk durf nog steeds niet, maar als het de enige manier is om van mijn dagelijkse hoofdpijn af te komen en goed te kunnen kijken, dan moet het gewoon gebeuren.

Gastbloggers

De operatie is eng, maar in een uurtje gebeurd. Wat misschien nog wel erger is, is da ik na mijn operatie 1 à 2 weken rode prikkende ogen heb, slecht zie en bijna niet kan lezen. Het eerste wat ik natuurlijk dacht was; hoe moet dit met de blog?

Nu kan ik heel veel vooruit gaan werken, maar het lijkt mij ook leuk om een keer gastblogs te posten. Meteen een oproepje; lijkt het jou leuk om een gastblog voor Feelgoodbyfood te schrijven? Denk aan een informatief artikel, tips of een makkelijk en gezond vega recept. Mail dan even naar [email protected].

Groentefrietjes eten bij De Pieper

In de Biltstraat in Utrecht zit frietzaak De Pieper en ik werd uitgenodigd om frietjes te komen eten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, want ik houd van frietjes! Bij de Pieper kun je terecht voor biologische frietjes, maar ook voor groentefrietjes en ze hebben op de kaart een salade voor on the side. Dit moesten we natuurlijk allemaal proeven.

Zowel de gewone frietjes als groentefrietjes met zelfgemaakte kerriemayonaise waren echt heerlijk! Je proeft dat alles vers is, net als de heerlijke kleurrijke salade. De salade naast de friet is echt een goede combi. Ik ben fan! Binnenkort meer over deze hotspot op de blog.

De Pieper

De Pieper

Instagram Stories

Een paar weken na de rest van de gebruikers op Instagram durfde ik ook eindelijk een poging te wagen aan Instagram Stories. Snapchat heb ik overgeslagen, omdat ik geen zin had in nog een social medium kanaal. Daarnaast zag ik het nut er niet van om de hele dag te delen wat je aan het doen bent. Ook Instagram Stories was ik in het begin niet meteen enthousiast over. Moet ik dit ook gaan doen? Nog meer met mijn telefoon en social media bezig zijn? Nog meer online?

Toch merkte dat ik het leuk vond om de stories van mijn favoriete volgers te bekijken. In Budapest ben ik Instagram Stories een beetje gaan uitproberen en ik moet zeggen dat ik het stiekem toch best wel leuk vind. Vaak heb ik momenten/foto’s die ik op dat moment wel wil delen, maar geen tijd genoeg heb of de foto’s niet mooi genoeg vind. Dan is Instagram Stories ideaal! Een leuke manier om een kijkje achter de schermen te geven op Instagram.

Dus vanaf nu zal je Feelgoodbyfood af en toe tegenkomen op Instagram Stories. Als ik het niet vergeet..

En verder..

Lunchen bij GYS met blogger vriendinnetje Ingrid van Letstalkevergreen. GYS is echt een van mijn favoriete lunch spots.

GYS

Cocktails drinken bij Behind Bars. Hier kun je echt heerlijke cocktails drinken in een fijne intieme sfeer.

Behind Bars

Frietjes eten bij de Frietwinkel; de lekkerste biologische frietjes!

frietwinkel

Recepten ontwikkelen voor Wakker Dier, zoals deze zoete puntpaprika met couscous en Ral El Hanout, en Parelgort salada met pesto.

IMG_5163

gevulde puntpaprika

IMG_5085

parelgort met pesto

Voor een opdracht maakte ik een borrelplank met heerlijke hapjes en natuurlijk… rode wijn! #bloggeniszwaar

IMG_0387

Ijsco lag weer lekker met zijn buikje in het zonnetje en wilde graag mee naar Budapest..

IMG_5973

IMG_5980

 

Gerelateerde berichten