Krieltjes salade met linzen, feta en rozemarijn vinaigrette

krieltjes salade

[print_link]
Een heerlijke en voedzame krieltjes salade met linzen, feta en rozemarijn vinaigrette. Voor deze salade heb je maar een paar ingrediënten nodig en is makkelijk en snel gemaakt. Fijn op drukke dagen.

De salade vult goed door de aardappel en linzen en zit vol met eiwitten. De rozemarijn vinaigrette is een heerlijke smaakmaker, laat deze dus niet weg!

Waneer ik een salade maak, maak ik altijd een extra portie. Zo kan ik ermee dineren en heb ik de volgende dag meteen een lekkere en gezonde lunch. Scheelt ook nog eens in je boodschappen uitgave.

Dit heb je nodig (2 porties)

250 gram krieltjes in schil
1 klein blikje linzen
1 zoete rode paprika
ongeveer 8 zoete roma tomaatjes
50 gram feta
1 teen knoflook
2 handen veldsla

Vinaigrette
1 eetlepel azijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing of agave
1 theelepel rozemarijn
snuf zout en peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de krieltjes schoon en kook deze in ruim water ongeveer 5 minuten voor. Verdeel de krieltjes vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Hak de knoflook fijn en verdeel deze over de krieltjes. Besprenkel met olijfolie en bak de aardappeltjes 15 minuten in de oven.

Spoel ondertussen de linzen af, snijd de punt paprika in ringen en de tomaatjes doormidden. Meng in een kom alle ingrediënten voor de rozemarijn vinaigrette.

Doe de veldsla in een saladeschaal en verdeel hier de linzen en gebakken krieltjes overheen. Verdeel vervolgens de paprika en tomaten over de salade. Verkruimel de feta over de salade en besprenkel met de vinaigrette.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.