Kwarkbroodjes met krenten en vijgen

Kwarkbroodjes/kwarkbollen

[ print recept ]
Deze kwarkbroodjes (ze worden ook wel kwarkbollen genoemd) met krenten en vijgen zijn heerlijk voor het ontbijt, brunch of als tussendoortje. Warme, beetje zoete broodjes met een knapperige buitenkant, heerlijk! Ik moest mij echt inhouden om er niet drie achter elkaar op te eten. Ideaal tijdens de feestdagen of kerstvakantie, wanneer je de tijd hebt om uitgebreid te ontbijten een heerlijke kop koffie te maken in de ochtend.

Deze broodjes zijn heel makkelijk om te maken en je hebt ze binnen 45 minuten op tafel staan. Alles even mengen, 4 bolletjes op d bakplaat en even de oven in! Homemade en heerlijk zoet door de krenten en vijgen.

Heb je geen gedroogde vijgen in huis? De kwarkbroodjes zijn ook lekker met cranberry’s, rozijnen en/of noten. Eet ze zo of besmeer ze met roomboter of jam.

Dit heb je nodig (6 broodjes)

250 gram (spelt) bloem
250 gram volle kwark
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels donkere basterdsuiker (of vanille)
klein snufje zout
100 gram gedroogde krenten
50 gram gedroogde vijgen

Zo maak je het

Laat de rozijnen 15 minuten weken in warm water. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de kwark, olijfolie en eieren. Haal de bloem door een zeeg en meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout. Voeg vervolgens de kom met natte ingrediënten bij de kom met bloem. Meng met je handen tot een deeg. Ik deed dit op een marmer werkblad, dit ging ook heel makkelijk. et deeg hoort nat en plakkerig te zijn. Tip: gebruik een schraper om het deeg bij elkaar te houden en het vervolgens in zessen te delen. Dit gaat een stuk makkelijk dan met je handen.

Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes en meng de vijgen en gewelde rozijnen door het beslag. Verdeel het beslag in 6 bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Ook dit gaat heel eenvoudig met een deegschraper.

Bak de kwarkbroodjes in 20 á 22 minuten gaar en een beetje goudbruin. Bak ze niet te lang, want dan worden ze te droog aan de binnenkant.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.