Kwarktaart met rood fruit

kwarktaart

Terwijl ik het niet zeker wist met deze ‘gezonde kwarktaart’, omdat ik eigenlijk nooit kwark eet en het ook niet echt een taart vond, kreeg ik op Instagram ontzettend veel positieve reacties bij het plaatsen van deze taart. Op vele verzoek, daarom tóch het recept. ik heb lekker ontbeten met een groot stuk van deze taart.

Dit heb je nodig
150 gram amandelmeel
150 gram havermout
150 gram gemengde noten
1 el honing
700 gram kwark
6 gram Agar Agar (of 5 gelatine blaadjes)
1 doosje rood fruit (uit de vriezer 250 gram)
1 citroen
1 limoen
150 ml water

Zo maak je het
Bodem
Maal de noten fijn (bijvoorbeeld in een hakmolen) en meng samen met het amandelmeel, havermout, honing en water. Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet in met (kokos)olie. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast voor minstens een half uur.

Vulling
Zet een pannetje met 1 lepel kwark op het vuur en roer ondertussen de agar agar erdoor. Verwarm ongeveer 2 minuten (niet te warm en zeker niet koken). Haal het pannetje van het vuur en roer de rest van de kwark erdoor. Was de limoen en citroen en rasp de schil van zowel de citroen als de limoen door de kwark. Voeg vervolgens het sap van een halve citroen erdoor.

Schep de kwark bovenop de taartbodem en zet de taart 3 uur in de koelkast. Mix het fruit grof met een staafmixer of in de blender en verdeel dit over de kwarktaart.

IMG_9560

kwarktaart

 

kwarktaart