Lauwwarme linzen-wortelsalade

linzensalade[print_link]
Ik eet graag linzen. Ze zijn voedzaam, vullen goed en bevatten veel vezels. Linzen zijn een ideale vleesvervanger. Heerlijk door de curry, om soep mee te maken of in een salade. Deze lauwwarme linzensalade is makkelijk en snel te bereiden, gezond en vegan.

Dit heb je nodig (2 personen)
olie
200 gram linzen (uit pot of gedroogd)
2 wortels
Bakje cherrytomaatjes
1 stengels bosui
Rucola
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad
Peper
Verse peterselie
Sap van citroen

Zo maak je het
Gebruik je gedroogde linzen? Bereid deze dan eerst volgens de verpakking. Gebruik je linzen uit blik? Giet deze af, spoel ze goed en laat uitlekken.
Hak de knoflook fijn, snijd de bosui in ringen, rasp en snijd de wortels in schijfjes en de cherrytomaatjes doormidden. Verwarm een wokpan met olie. Doe de knoflook, wortel, paprikapoeder en komijnzaad in de pan en wok een paar minuten. Voeg vervolgens de linzen en cherrytomaatjes toe en wok nog twee a drie minuten mee.

Verdeel de rucola over twee borden. Schep hier de wortel-linzenmix en de bosuitjes overheen. Breng op smaak met peper en verse peterselie, en besprenkel te slotte wat citroensap over de salade.

linzensalade

Dit recept is gemaakt in opdracht voor Wakker Dier

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.