Lente-groentesoep met venkel, wortel en bleekselderij

Lente-groentesoep[ print recept ]
Bij soep denk je al snel aan een grote kom soep op de bank om op te warmen in de winter. Maar ook in de lente is het heerlijk om een soepje te eten. Wel iets lichter, op basis van bouillon en met seizoensgroenten. Zoals deze lente-groentesoep met venkel, wortel en bleekselderij! Een lekker kruidig, vegetarisch soepje met grote stukken groenten en verse peterselie!

Lente-groentesoep met venkel, wortel en bleekselderij

Deze lente-groentesoep bestaat enkel uit groentebouillon, seizoensgroente en kruiden. Makkelijk en snel gemaakt. Een ideaal gerecht voor wanneer je zin hebt in iets lichts en gezonds.

Tip: ook lekker met aardappel. De soep is dan meteen meer vullend.

Dit heb je nodig

125 ml groentebouillon
halve venkel
2 stengels bleekselderij
2 wortels
1 ui
2 teentjes knoflook
50 gram tuinerwten
2 tl tijm
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
peper
verse peterselie

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en kruiden een minuut aan. Snijd de venkel in reepjes, de bleekselderij in stukjes en de wortel in plakjes. Voeg de gesneden groenten en doperwten toe aan de pan en bak 5 minuten aan. Blijf goed omscheppen.

Voeg de groentebouillon toe en kook de groenten in ongeveer 7 minuten gaar. Schep de soep in de kommen en breng op smaak met een snuf peper en garneer met verse peterselie.

Lente-groentesoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.