Zelf lijnzaadcrackers maken

lijnzaadcrackers

[print_link]
Deze crackers staan al vanaf het begin van de blog op Feelgoodbyfood, maar konden wel een nieuwe foto gebruiken. Een goede reden om weer een stapel crackers te maken. Heerlijk bij een salade voor een bite, of als tussendoortje met bijvoorbeeld humus of een andere spread.

Wist je dat er zelfs in crackers uit de supermarkt e-nummers en suikers verstopt zitten? Lekker in de winkel laten liggen en zelf crackers gaan maken! Want zelf crackers maken zoals deze lijnzaadcrackers is makkelijk dan je denkt.

De basis van deze crackers bestaat uit lijnzaad, gemengd met pitten. Niets meer en minder. Met zo weinig ingrediënten maak je al heerlijke homemade crackers. Zelf vind ik het heerlijk om de crackers te kruiden met bijvoorbeeld tijm, oregano en rozemarijn.

Dit heb je nodig
100 gram gebroken lijnzaad
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
20 gram sesamzaad (optioneel)
125 ml water
1 el olijfolie
kruiden naar keuze; tijm, rozemarijn en organo
Snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven op 170 graden. Voeg in een kom alle pitten, zaden en eventueel kruiden bij elkaar in een kom. Voeg de olie en het water toe. Laat het mengsel 20 minuten staan zodat de lijnzaad goed kan indikken.

Plaats bakpapier op de ovenplaat en besmeer in met olijfolie. Strijk het mengsel uit op de ovenplaat, bijvoorbeeld met een deegroller. Zorg ervoor dat het mengsel overal even dun is. Bak de crackers 20 minuten in de oven.

Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven, snijd het mengsel in stukken zo groot als je de crackers wilt, draai ze voorzichtig om en plaats vervolgens weer terug in de oven. Bak de crackers nog 20 minuten. Zo worden je crackers aan beiden kanten knapperig. Haal de crackers uit de oven en laat god afkoelen.

| je kunt de crackers bewaren in een afgesloten bakje.

lijnzaadcrackers

lijnzaadcrackers