Mediterraanse groenteschotel uit de oven met rozemarijn

Mediterraanse groenteschotel [print_link]
Het is bijna Kerst en dat betekent dat de food magazines- en blogs volstaan met kerstrecepten of zelfs complete kerst diners. Zelf ben ik niet van plan om de blog in december vol te zetten met speciale kerstrecepten (en al helemaal geen vlees natuurlijk), daar geloof ik niet zo in. Kook en eet net even wat uitgebreider dan je normaal doet en vooral je favoriete gerechten. En het allerbelangrijkste; geniet van het gezellig samen eten en zijn.

Wel wil ik tijdens deze tijd van het jaar je graag inspireren met heerlijke, gezonde groentegerechten, want die worden helaas vaak vergeten tijdens het kerstdiner. Laat groenten de hoofdrol spelen (en niet vlees) en doe dat op een feestelijk manier, zoals met deze Mediterraanse groenteschotel uit de oven met verse rozemarijn.

Mediterraanse groenteschotel uit de oven met rozemarijn

Een lekker en gezond groentegerecht, dat er ook nog eens prachtig uit ziet op tafel. Door de groenten te roosteren in de oven met olie, knoflook, peper en verse rozemarijn, krijgen deze veel smaak.

Dit heb je nodig

1 quiche- of ovenschaal

1 aubergine
1 courgette
4 tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
6 el olijfolie
verse rozemarijn
snuf peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in plakjes en de ui in ringen.

Verhit een grillpan en grill de plakken aubergine om en om. Meng in een schaal de olijfolie samen met de knoflook en peper. Voeg de courgette en tomaat toe en schep even om, zodat de olijfolie goed verdeeld is.

Vet een oven- of quiche schaal in met olijfolie. Leg nu de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui dakpansgewijs in de schaal (zie foto). Garneer met verse rozemarijn en houd wat kruiden oven om te garneren na dat de schaal uit de oven komt.

Rooster de groenten midden in de oven in 30 minuten gaar. Garneer nu de rest van de rozemarijn over de groenten.

Mediterraanse groenteschotel

Mediterraanse groenteschotel Mediterraanse groenteschotel

Mediterraanse groenteschotel

Op zoek naar nog meer kerstinspiratie- en recepten?

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.