Mexi­caan­se ovenscho­tel met wraps en kidneybonen

Mexicaanse ovenschotel wraps

[ print recept ]
Wanneer je aan ovenschotels denkt, denk je misschien al snel aan de ongezonde schotels uit pakjes en zakjes, room en veel gesmolten kaas. Ik wel, zulke ovenschotels aten wij vroeger namelijk altijd thuis. Dit is ook de reden dat ik ovenschotels heel lang links liet liggen.

Maar ovenschotels kunnen ook heel gezond zijn, als je ze maar helemaal zelf maakt, zoals deze Mexicaanse ovenschotel. Ovenschotel zijn daarnaast ook nog eens lekker makkelijk, alles in een schaal en de oven doet de rest van het werk. Tijd voor meer ovenschotels op de blog!

Mexicaanse ovenschotel met wraps en kidneybonen

We beginnen met deze heerlijke, gekruide Mexicaanse ovenschotel met wraps en kidneybonen. Een soort lasagne, maar dan Mexicaans. Houd je van Mexicaans eten zoals wraps of taco’s, dan vind je deze ovenschotel vast heel lekker.

De wraps in dit gerecht kun je makkelijk zelf maken, maar als je daar geen zin/tijd voor hebt, gebruik dan kant en klare meergranen wraps. Serveer deze ovenschotel eventueel met een groene salade ernaast.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
1 blikje kidneybonen (200 gram)
1 blikje mais (150 gram)
1 pakje sugo pasta (pikant, 390 gram)
1 rode paprika
1 el paprikapoeder
1 tl tijm
1 avocado
3 wraps

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Verwijder de pitjes van de peper en hak de peper en knoflook fijn. Verwarm een pan en fruit de ui, knoflook, peper en kruiden aan. Snijd de paprika in stukken, giet de mais en kidneybonen af en voeg er bij in de pan. Bak alles ongeveer 5 minuten aan en voeg vervolgens de sugo pasta toe. Voeg peper, zout en eventueel nog paprikapoeder en tijm naar smaak toe. Verwarm het geheel nog een minuut.

Pak een middelgrote ovenschotel. Begin met een laagje saus, verdeel hier 1,5 wrap over, dan weer een laagje saus, weer een laagje 1,5 wraps en eindig met een laagje saus. Bak de ovenschotel in het midden van de oven gaar in 20 minuten.

Garneer de ovenschotel met stukjes/plakjes avocado.

Mexicaanse ovenschotel wraps

Mexicaanse ovenschotel wraps

Mexicaanse ovenschotel wraps

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.