Zelf wraps maken van speltmeel

Wraps speltmeel [print_link]
Houd je van wraps? Probeer dan eens zelf wraps te maken. Zelf wraps maken van bijvoorbeeld speltmeel is gezonder en lekkerder dan de kant en klare variant uit de supermarkt. Gedoe? Nee hoor, ze zijn echt veel makkelijk te maken dan je denkt.

Wraps van speltmeel

Eerder maakte ik al wraps van boekweit- en kikkererwtenmeel. Dit basisrecept voor speltwraps is nog makkelijk om te maken. Je hebt eigenlijk maar één hoofdingrediënt nodig; speltmeel. Even mengen, kneden en kort bakken in de pan.

Deze wraps van volkoren speltmeel zijn een stuk voedzamer en beter verteerbaar dan wraps gemaakt van wit tarwemeel.

Maak in een keer een hele stapel wraps en vries ze in. Zo heb heb je altijd wraps in huis voor een lekkere, gezonde lunch of licht diner.

Dit heb je nodig (6 wraps)

250 gram (volkoren) speltmeel
snuf zout
scheutje olijfolie (1 el)
150 ml warm water

Je kunt eventueel kruiden als knoflook en tijm toevoegen voor gekruide wraps.

Zo maak je het

Doe het speltmeel in een kom en voeg het zout, de olijfolie en het warme water toe. Kneed met je handen tot een soepel deeg (ongeveer 3 minuten).

Verdeel de deegbal in 6 stukken. Verdeel wat meel of bloem op een plank en rol de stukken deeg uit met een deegroller. Verhit een pan zonder boter of olie en bak de wraps 1-2 minuten per kant gaar.

Wraps speltmeel

Wraps speltmeel

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten