Wraps van boekweit

boekweitwrap[print_link]
Ik vind wraps echt ideaal. Ze zijn lekker, snel klaar te maken en je kunt ze vullen met wat je wilt. Perfect voor de lunch of diner, zowel warm als koud. Daarnaast kun je wraps makkelijk meenemen naar je werk.

Helaas zijn de wraps uit de supermarkt niet zo gezond. Ze zijn gemaakt van tarwe en bevatten verder weinig voedingstoffen. Veel mensen, waaronder ik, kunnen tarwe niet goed verdragen. Maar wist je dat heel makkelijk is om zelf gezonde (glutenvrije) wraps te maken? Bijvoorbeeld van boekweitmeel, kikkererwtenmeel, een combinatie hiervan en zelfs van zoete aardappel.

Maak in één keer een stapel wraps en bewaar deze in de vriezer. Ik maak vaak wraps van boekweitmeel in combinatie met kikkererwtenmeel zoals het recept hieronder, maar je kunt ook alleen boekweitmeel gebruiken.

Dit heb je nodig (ongeveer 5 wraps)
150 gram boekweit
50 gram kikkererwtenmeel
2 eieren
350 ml water of plantaardige melk
Knoflookpoeder
Tijm
Himalayazout
(kokos)olie

Zo maak je het
Meng in een kom het meel, de eieren, het water en de kruiden tot een glad beslag. Verhit een (pannenkoeken)pan met olie en giet een beetje beslag in de pan. Bak de wrap om en om gaar.

Vul de wrap voor de lunch bijvoorbeeld met:
Humus of avocado
Tomaatjes
Geitenkaas
Rucola

Of:
Humus
Gegrilde groenten (aubergine en courgette)
Rucola

Of:
Kidneybonen
Paprika
Mais
Tomatenpuree

boekweitwraps

boekweitwraps

boekweitwraps

boekweitwraps

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten