Wraps met Harissa ‘gehakt’, avocado en yoghurt dressing

wraps harissa gehakt gerecht

[print_link]
Wraps of Libanees brood is echt zo een gerecht wanneer je zin hebt in makkelijk en snel comfort food. Vullen met je favoriete vulling en dressing en happen maar! Deze wraps met harissa ‘gehakt’, avocado en yoghurt dressing zijn zo lekker! Smaakvol, fris, knapperig en romig tegelijk. Om je vingers bij af te likken! Letterlijk, want je weet hoe dat gaat met wraps en saus/dressing…

Deze wraps zijn voedzaam en plantaardig. Ben je een kaasliefhebber? Voeg dan als topping blokjes feta toe. Dit maakt de wraps nóg romiger! Deze wraps zijn ook heerlijk als lunch de volgende dag. Je kunt ze zelfs koud eten.

Vegetarisch gehakt en sausjes met Harissa

Harissa is samen met Masala een van mijn favoriete kruiden/specerijen mengsels. Je kunt met Harissa zoveel smaak geven aan je vegetarische maaltijden en/of sausjes en dressings. Twee of drie theelepeltjes door dit vegetarische gehaktmengsel met paprika en tomaat geeft dit gerecht een heerlijke, beetje pittige, smaak.

Wil je het gerecht niet te kruidig en pittig? Meng dan minder Harissa door het vegetarische gehakt of laat de Harissa in de dressing weg. Probeer en proef!

Dit heb je nodig (2 personen)

4 wraps/Libanees brood
200 gram vegetarisch gehakt
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 theelepel paprikapoeder
4 eetlepels Harissa (mild)
2 handen ijsbergsla
1 rode punt paprika
8 roma tomaatjes
1 avocado
sap van kwart limoen

Dressing
4 eetlepels (plantaardige) yoghurt
1 theelepel harissa
snuf peper en zout

Zo maak je het

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de sjalotjes een minuutje aan. Voeg vervolgens de knoflook, peper, paprikapoeder en het vegetarische gehakt toe. Bak 3 minuten aan op middel vuur.

Snijd de paprika in blokjes. Zet het vuur lager en voeg de paprika en 4 theelepels Harissa toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten op middellaag vuur. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg deze de laatste minuut toe aan de pan.

Meng voor de dressing de yoghurt met de Harissa, peper en snuf zout. Snijd de avocado in reepjes. Verwarm de wraps of Libannes brood een minuutje in de oven of koekenpan.

Vul de wraps eerst met een handje ijsbergsla, vervolgens met het Harissa/gehakt mengsel en eindig met plakjes avocado. Besprenkel met de yoghurt dressing en een beetje limoensap.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

.