Mijn 10 foodconfessions

Op de blog van Leonie van Wateenstudentjesavondseet zag ik een toffe tag voorbij komen, namelijk: de 10 foodconfessions. Wat super leuk om de food confessions van andere te lezen. Want geef maar toe, die hebben we allemaal. Ik heb zelf denk ik ook wel het een en ander op te biechten. Hier komen ze!

1. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik lust geen pindakaas. Het is niet dat ik het niet zo lekker vind. Nee, ik vind het gewoon echt heel vies! Alleen van de geur van pindakaas word ik serieus al misselijk en ik word hysterisch als er pindakaas aan mijn vingers zit. Ik zie overal op social media potten pindakaas voorbij komen, happy gezichten met potten pindakaas en potten pindakaas die uitgelepeld worden. Ik kan deze verslaving van ‘peanut butter lovers’ maar niet begrijpen. Nou ja, als ik het vergelijk met chocola, dan weer wel.

2. Ik ben echt de hele dag door met eten bezig. Voor het slapen gaan denk ik aan het ontbijt en tijdens mijn ontbijt aan mijn lunch en het avondeten. Wanneer ik niet over eten praat, dan schrijf ik over eten of denk ik aan eten. En overal waar ik kom is het eerste wat ik denk ‘where is the food?’ Voor mijn omgeving kan dit soms best irritant zijn. Sorry!

3. Sinds ik uit huis ben (nu al 6 jaar) heb ik nooit meer een ‘gewone’ aardappel gekookt. Wij aten thuis altijd AVG. Ik heb hier zelf niet zoveel mee en met jus of een bloemkoolpapje moet je al helemaal niet aankomen (sorry mam). Ik ruilde de gewone aardappel al snel in voor zoete aardappels.

4. Ik eet vaak ‘net iets teveel’, omdat ik zo van eten hou. Gevolg? Buikpijn en misselijk! En serieus, ik leer hier nooit van.

5. Ik ben verslaafd aan chocola en iedereen weet dat. Ik heb wel eens geprobeerd een maand geen chocola te eten. Zelfs een week lukte niet.. Ik probeer altijd zo puur mogelijke of raw chocolade te eten, maar je snapt dat dit gewoon niet altijd lukt. Soms heb je gewoon zin in Tony en eet ik gerust in 1 keer een hele reep Tony op. Ja, altijd teveel tot ik letterlijk misselijk ben.

6. Naast mij chocoladeverslaving heb ik een bananenverslaving. Ik denk dat ik elke dag wel een banaan eet. En soms twee. Als ik ’s ochtends wakker word heb ik meteen zin in een banaan. Daarnaast doe ik bananen in mijn smoothies, in mijn pancakes, wafels en cake. Eigenlijk in alles. Er gaan hier veel trossen bananen doorheen. Wel altijd rijpe bananen!

7. Ik eet altijd met een vork. Behalve soep en yoghurt, die eet ik met een kleine lepel. Ik vind eten met een lepel gewoon echt niet fijn. Dit komt omdat ik vroeger een tongpiercing heb gehad, en mijn lepel altijd tegen het balletje tikte. Ondertussen heb ik de piercing al lang niet meer, maar vind ik het nog steeds niet fijn om met een lepel te eten.

8. Wanneer ik bij mijn moeder op bezoek ben eet ik standaard twee broodjes pure hagelslag. Soms zelfs meer.. Vaak zet ze het brood en het pak hagelslag al klaar op het aanrecht. Dit ‘soort’ eten heb ik nooit in huis, dus als ik bij mijn moeder ben ga ik helemaal los. Wanneer ik bij mijn moeder op bezoek ben loop ik eigenlijk altijd regelrecht door naar de koelkast om te kijken wat er allemaal in huis is. Ik krijg dan ook regelmatig te horen ‘je komt alleen maar op visite om de koelkast leeg te eten’.

9. Ik kijk altijd bij mensen in hun koelkast. Puur nieuwsgierigheid. Ik denk namelijk dat de inhoud van iemand zijn koelkast veel over iemand zegt. En ik vraag ook altijd gewoon of ik even een kijkje mag nemen. Heel normaal toch?

10. Ik wil mijn smoothies en slowjuicesappen altijd drinken met een bijpassende kleur rietje. Het moet gewoon matchen! Ik denk ook echt dat mijn sapje dan lekkerder smaakt. Zijn mijn favoriete kleuren op? Dan haal ik gerust een nieuwe doos rietjes en gooi ik de ‘lelijke’ kleuren weg.

11. (ik kon niet kiezen) Vroeger had ik een hekel aan bakken. ik vond dit echt iets voor saaie huismussen en had hier gewoon echt het geduld niet voor. Nu vind ik het heerlijk en is bakken echt een momentje van ontspannen. Ik vind het tegenwoordig sowieso heerlijk om een huismuts te zijn.

Ik ben heel benieuwd naar jouw food confessions! Deel je ze met mij onder deze blog of op social media?

unnamed

 

 

Gerelateerde berichten