Kijkje achter de schermen #2

Wat heb ik een leuke reacties gehad op de eerste ‘kijkje achter de schermen’! Benieuwd wat ik de afgelopen tijd heb gedaan?

Vijf sterren diner bij The Village Coffee and Music
The Village is één van mijn favoriete koffietentjes in Utrecht. Het is er fijn, de mensen zijn relax en de koffie is heerlijk. Een tijdje geleden openden ze een tweede locatie in Utrecht, in een oude gevangenis. The Village gaat op deze mooie locatie twee wekelijks een 5-gangen diner serveren en ik werd uitgenodigd om bij de eerste ‘proef’ editie aanwezig te zijn.

Het was een geslaagde avond! De sfeer was fijn, het eten was heerlijk en bij elk gerecht werd er bijpassende wijn of bier geschonken. Je snapt wel dat ik met rode wangetjes op de fiets stapte..

12530736_1118845634793236_714666170_n

Spijsvertering verhalen..
Voor een opdracht ben ik bezig geweest met het schrijven van een artikel over de spijsvertering, met als doel om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Niet echt een onderwerp waar we graag over praten, toch? Ikzelf vind de darmen en spijsvertering juist een heel interessant en belangrijk onderwerp om over te praten en te schrijven. Mijn eigen darmen zijn namelijk erg gevoelig en ik heb hier heel wat last mee gehad. Dit is ook de reden dat ik begonnen ben met Feelgoodbyfood. Het eten van (teveel) tarwe, zuivel of bewerkte producten, of niet eten op vaste tijdstippen en ik heb al buikpijn, ben misselijk en heb een opgezette buik. En ik kan je vertellen, hier kan je je heel beroerd door voelen. Dus bracht dit onderwerp graag aan het licht!

Doordat ik zo met dit onderwerp bezig was en het bespreekbaar probeerde te maken met mensen in mijn omgeving, kwam ik erachter dat bijna iedereen wel eens last heeft van een slechte spijsvertering. Sommige af en toe, maar andere zeer regelmatig. Wist je dat 25% van de Nederlanders regelmatig last heeft van een slechte spijsvertering? Maak dit onderwerp bespreekbaar en geef elkaar tips! Want met de juiste voeding en beweging is hier echt iets aan te doen.

IMG_44851

Blogger2meet Utrecht: Taste of Holland
12 t/m 14 februari vindt het foodfestival Taste of Holland plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Een festival met alleen maar heerlijke hapjes en drankjes! Als voorproefje werd er een bloggersborrel georganiseerd in wijncafe Levebre in Utrecht (prijswinnaar: wijnbar van het jaar). Een gezellige avond met Utrechtse bloggers, hapjes en natuurlijk heerlijke wijnen. Dit voorproefje voorspelt veel goeds en lekkers voor het festival dat eraan komt. Na de borrel zijn we met een paar bloggers nog lekker pasta gaan eten bij een van de beste pastabars in Utrecht: Spaghetteria. Je bent een foodie of je bent het niet…

Naamloos

Opnamedag AH
Voor een opdracht voor Albert Heijn moest ik voor het eerst voor de camera staan. Wel voor iets heel leuks, ik mocht namelijke samen gaan koken met een sterrenchef. En eerlijk, ik was best wel zenuwachtig! Ik vind camera’s namelijk helemaal niks aan. Ik maak liever zelf foto’s en video’s in plaats dat ik er zelf op sta. Maar het leek mij wel een hele leuke ervaring en soms moet je jezelf gewoon in het diepen gooien, toch? Samen met Sterrenchef Chris Naylor maakte ik drie verschillende smaaktwists met broccoli. Benieuwd? Binnenkort komt er een blog + video online!

12531120_950606668310458_282550074_n

 

Alweer 17k > op Instagram
Soms kan ik het bijna niet geloven en weet ook niet precies hoe het zo gekomen is, maar inmiddels heeft Feelgoodbyfood al 17,6k volgers op Instagram. Wauw! Elke dag word ik weer zo blij van al jullie likes, reacties en mijn gerechten die voorbij komen die jullie gemaakt hebben. Dit geeft mij telkens weer nieuwe energie om te bloggen en te proberen om anderen hiermee te informeren en inspireren. Blijf Feelgoodbyfood dus vooral taggen of gebruik de #feelgoodbyfood, zodat ik jullie Feelgoodbyfood gerechtjes kan zien.

Instagram

Ik maakte voor het eerst cassave
Cassave (wordt ook wel ‘moniak’ of ‘yuca’ genoemd) is van oorsprong een Zuid-Amerikaanse savanneplant, maar lijkt en smaakt een beetje als onze bekende aardappel. Weet jij hoe deze ‘wortelknol’ eruit ziet? Ik heb het wel vaker zien liggen in de winkel, maar nooit geweten dat dit casaave was. En nu heb ik dan eindelijk cassave gemaakt. Super makkelijk en lekker! Je kunt cassave net zo bereiden als de aardappel. Schillen en koken of schillen, koken en bakken in olie. Beetje zout erover en klaar is je bijgerecht.

Cassave

Ik at veel cake
De laatste tijd zat ik weer even in een barkperiode. Door de kou, regen en het binnen zitten krijg je gewoon zin om te bakken. Plakken warme cake, ontbijtmuffins, koekjes.. je kent het wel. Natuurlijk wel gezonde varianten. Ik maakte een heerlijke ontbijtcake, die al de hele week in mijn hoofd zat, pompoenbrood en een gezond variant op chocoladecake. Tot mijn verbazing stond deze nog niet op Feelgoodbyfood. En dat terwijl ik zo gek ben op chocolade. Natuurlijk heb ik veel teveel cake gegeten en waren ze per ongeluk zomaar ineens op..

gezonde chocoladecake

Ontbijtcake

pompoenbrood

 

Mijn twee wekelijkse bezoekje aan de Turkse groenteman
In dit artikel vertelde ik je hoe je kunt besparen op je boodschappen terwijl je toch lekker gezond eet. Eén tip uit het artikel is; shoppen bij de Turkse groenteman. Ongeveer twee keer per week breng ik samen met mijn grote Faitrade shopper een bezoekje aan de Turkse groenteman. Met tassen vol groente, fruit, kruiden verlaat ik de winkel. En het leukste hiervan; voor heel weinig geld!

groente

 

Relaxen bij GYS
GYS in Utrecht is een van mijn favoriete tentjes. GYS is gezellig en hebben heerlijke vers bereiden biologische gerechten op de kaart staan. Een echte aanrader om te lunchen, dineren, koffie met taart of te genieten van een lekker GYS biertje. In dit geval werd het koffie, taart en bier. Want hoe erg ik ook hou van gezond en puur eten, ik hou ook heel erg van wijn en (speciaal) biertjes. Iets met balans..

GYS

Sporten!
Sporten. Ik vind het niet alleen heerlijk, maar ben ook gewoon echt een leuker mens als ik regelmatig sport. Door te sporten voel ik mij fit, goed in mijn vel, kan ik mij goed concentreren, slaap ik beter en heb ik veel meer energie. Wanneer ik niet sport zit ik mezelf gewoon echt in de weg. Ik heb ongeveer 10 jaar gevoetbald en in het laatste jaar een hardnekkige blessure opgelopen. Hierdoor kan ik niet meer zo vaak en lang hardlopen als ik wil, en na het hardlopen heb ik altijd een paar dagen last heb van de blessure, maar toch weerhoud mij dat er niet van om soms een lekker stukje te rennen. Heerlijk! Verder lekker fitnessen, af en toe baantjes zwemmen en veel lopen en fietsen. Ijsco doet het meestal wat rustiger aan…

6003027a-6102-42f9-aa08-68da5e898afc

22998487-8a32-4476-8686-bbda94b95578

Ondertussen op kantoor..
Met dikke sjaals op kantoor. Naast dat ik het eigenlijk bijna altijd koud heb, was het de afgelopen tijden ook gewoon koud en nat!

fd0c8bf3-fedd-43b4-a683-9da762d0891b

Liefs,

Chantal

Volg jij Feelgoodbyfood al op Facebook, Instagram en Twitter?

Gerelateerde berichten