Kijkje achter de schermen 21

Tijd voor een kijkje achter de schermen! Feelgoodbfood staat in een boek, ik ging een paar dagen naar Lissabon, at bij nieuwe hotspots, ging een middagje apenkooien in het park, favoriete recepten, gesmolten skeeler wieltjes, ennnnn… vanaf nu onbeperkt bubbeltjes water maken!

In het boek Staycation!

Feelgoodbyfood staat in een boek! Anna van My Little Black Book vroeg of ik voor haar nieuwste boek mijn favoriete koffie spots in Utrecht wilde delen. Super leuk! Wil je dit boek winnen? Er komt een toffe winactie op Instagram aan!

Tripje Lissabon

Samen met een vriendinnetje ging ik een paar dagen naar Lissabon. Wat een mooi en sfeervol stadje is dit! We hebben rondgelopen door alle mooie straatjes, een middagje op het strand gelegen, gelezen, voetbal gekeken en natuurlijk elke dag uitgebreid ontbijten en lunchen. En lange zomeravonden met sangria, rode wijn en tapas. Het ultieme vakantiegevoel!

lissabon feelgoodbyfood

lissabon feelgoodbyfood

Food spots!

Er zijn weer twee mooie restaurants geopend in Utrecht en ik mocht de kaart testen. Lukcy me! Jack Rabbit aan De Neude en Metro City Kitchen aan Utrecht Centraal station.

Jack Rabbit zit aan het bekende plein De Neude. Aan de buitenkant denk je dat hier alleen maar terrassen met kroegjes zitten, maar wanneer je naar binnen stapt kom je in een prachtig vernieuwd restaurant terecht! Gezellige sfeer en een heel mooi interieur. Ik heb hier heerlijk gegeten en lekker cocktails gedronken aan de cocktailbar.

Jack rabbit Utrecht

Metro Kitchen zit op een plek die je misschien een beetje zal verbazen. Namelijk tegen het Centraal station aan. Buiten zit een groot terras waar gezellig geborreld wordt, maar het restaurant binnen is verassend mooi! Het personeel zelf noemt het ‘instagram waardig’.

Grote ronde marmere tafels aan het raam, een soort open kas vol hangplanten en houten tafeltjes en fijne lounge plekken waar je kunt genieten van je drankje. Wat een mooi en hip restaurant op deze best wel hele toffe locatie. In de avond schijnt het avond zonnetje trouwens prachtig het restaurant in.

Maar he, goed eten is nog wel het allerbelangrijkste. Op de kaart staan hetzelfde aantal vegetarische gerechten als vlees- en visgerechten. Pluspunt! Vooraf at ik een heerlijke gele bieten carpaccio en als hoofdgerecht een citroenrisotto met veel groenten. Weer een pluspunt! Veel vegetarische gerechten bevatten vaak veel room, kaas en weinig groenten. Hier kan ik echt van balen. Ohhh en de friet met truffel mayo, moet je proberen!

Mooi restaurant (check foto’s), aardig personeel en lekker eten!

Feelgoodbyfood Feelgoodbyfood

Feelgoodbyfood

Middagje apenkooien met OneFit

Apenkooien, dat was echt heel lang geleden! Met gym op de middelbare school denk ik. Door Onefit werd ik uitgenodigd om een middagje te komen apenkooien in het park. We deden allemaal ‘gym’ spelletjes van vroeger. Het was super leuk en tegelijkertijd lekker gesport.

Na het sporten werden we beloond door Deliveroo met een heerlijke (vegan) Poké bowl!

feelgoodbyfood

Toffe pakketjes!

Zelf bubbeltjes maken met Sodastream

Het laatste jaar heb ik een verslaving aan bruisend water opgebouwd. Bubbeltjes water is zo iets dat je eerst nooit miste, maar als je er aan gewend raakt, kun je ineens niet meer zonder. Bij mijn maaltijd, naast mijn koffie, naar mijn glas wijn… er móet perse een glaasje bruisend water naast. Het is ook gewoon heel lekker en verfrissend!

Een aantal jaren geleden ben ik overgegaan op een Dopper, zodat ik geen plastic flesjes water meer hoefde te kopen. Maar nu ben ik wel aan het slepen met plastic flessen bruisend water. Hier voelde ik mij niet fijn over.

Super blij dus toen de postbode aan de deur stond met een groot pakket met daarin een Sodastream machine. Met deze machine kun je thuis zelf bruisend water maken. Van lichte tot intense bubbels. Wooehooeeee thuis onbeperkt bubbeltjes water maken en géén plastic flessen meer! En het apparaat ziet er ook nog eens mooi uit in de keuken.

 

Obrigado kokoswater

We hebben echt een geweldig mooie lente en zomer tot nu toe. Zon, zwemmen, voetjes in het zand en… kokoswater! Obrigado is een merk uit Brazilië. Zij maken op een farm in Bahia heerlijk en puur kokoswater en doen aan verantwoord ondernemen. Dit soort samenwerkingen zijn het allerleukst! Een heerlijk product met een mooi verhaal.

Favoriete recepten

De statistieken gaven aan dat dit de favoriete recepten waren van de afgelopen weken. Lekker zomers!

Chiabowl met mango

chiabowl

Yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille

yoghurt wafels met blauwe bessen

Flammkuchen met champignons, courgette en rucola

flammkuchen

Gezonde vegan ijskoffie

ijskoffie

Zomer!

Verder lekker bloggen, koffies en ijskoffie’s drinken en met Ijsco samen genieten van het zomerse weer op balkon <3

achter de schermen feelgoodbyfood

Skeeleren…

Ik kreeg ook nog het idee om weer eens een keertje te gaan skeeleren. Had zin om te bewegen en om naar buiten te gaan. Lekker skeeleren langs het water, ook al was het 30 graden.

Het begin ging heel goed, tot ik ineens bijna niet meer vooruit kwam en het gevoel had dat ik aan het asfalt bleef kleven. Waren mijn voorste wieltjes gesmolten door het hete asfalt!!! Zelf zo erg dat ik op een geven moment op het ijzer skeelerde.

Ik denk dat dit kwam doordat mij skeelers al een hele lang tijd in de kast stonden en omdat het asfalt heel heet was door de warme dag en volle zon. Dat was het einde van mijn skeeler carrière :’)

feelgoodbyfood