Chiabowl met mango, perzik, kokos en noten

chiabowl [print_link]
Chiabowl met mango, perzik, kokos en noten. Een gezond, kleurrijk en zomers ontbijtje in een kom! Het derde recept dat ik ontwikkelde voor I-KOOK keukens.

De basis van een chiabowl bestaat enkel uit chiazaad en (plantaardige) melk. Door chiazaadjes een nachtje in de melk te laten weken, krijg je een romige en frisse pudding.

’s Ochtends schep je de chiapudding in een kom, top met je favoriete fruit en extra’s zoals nootjes en je hebt een heerlijk ontbijtje! Handig voor wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt.

Chiabowl met mango, perzik, kokos en noten

Deze chiabowl is een zoete, zomerse variant met mango, perzik en kokos. Op warme, zonnige zomerdagen begin ik de dag het liefst met een chiabowl. En chiabowl is licht, verteerd goed, voedzaam en vooral heel erg fris, zoet en lekker! En ziet zo een bowl er niet prachtig uit?

Dit heb je nodig (2 kommen)

5 el chiazaad
350 ml plantaardige melk (ik gebruikte kokos-rijstmelk)
1 el honing
halve mango
1 perzik
kokossnippers
noten

Zo maak je het

Meng de chiazaad, plantaardige melk en honing door elkaar in een kom. Laat een nachtje of minstens een uur weken tot er een chiapudding is ontstaan. Blend de helft van de pudding met de mango in de blender. Schep de chiapudding en de chai-mango pudding in de kommen.

Snijd de perzik in stukjes en hak de nootjes grof. Verdeel het fruit, kokos en de nootjes over de chippudding.

chiabowl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.