Obrigado: puur kokoswater rechtstreeks van de kokosnoot in een flesje!

Liefde voor kokoswater!

Toen ik in Januari een maand in Sri Lanka aan het reizen was, dronk ik elke dag (soms meerdere per dag) kokoswater rechtstreeks uit een kokosnoot. Ja, precies zoals op van die mooie plaatjes. Zon, palmbomen, blote voetjes in het zand en een kokosnoot met een rietje in m’n hand. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier heel snel aan begon te wennen 😉 Sindsdien is kokoswater mijn favoriete zomerdrankje. Heerlijk verfrissend, dorstlessend en het doet mij denken aan de prachtige tijd in Sri Lanka.

Hier in Nederland hebben we helaas geen palmbomen waar kokosnoten aan groeien. Die je even plukt, de bovenkant er af hakt met een soort zwaard (Ja echt, zo deden ze dat), rietje er in en genieten maar. Maar we hebben nu wel kokoswater van Obrigado in de winkel liggen. Puur kokoswater in een flesje, dat rechtstreeks komt van kokosnoten uit Brazilië.

obrigado kokoswater

Obrigado kokoswater uit Brazilie

Obrigado is een Braziliaans merk. Waarom ik fan ben geworden van Obrigado en wat dit merk uniek maakt, is dat ze op een verantwoorde manier produceren met zorg voor zowel de mens als de natuur. Lekker en gezond kokoswater en duurzaam voor het milieu. Dat drinkt toch nét even iets lekkerder! Daarom vind ik het ook extra leuk om jullie iets meer te vertellen over de farm, de palmbomen en de manier van produceren op Bahia in Brazilië.

Puur kokoswater

Kokoswater is lekker en gezond, mits er niet van alles aan is toegevoegd. Het kokoswater van Obrigado is 100% puur. Hier zijn geen conserveringsmiddelen, smaak-, geur- en kleurstoffen, vetten en suikers aan toegevoegd. Echt puur kokoswater dus. Rechtstreeks van de jonge kokosnoot in een flesje.

Verantwoord en duurzaam produceren

Obrigado produceert haar kokoswater in Bahia, Brazilie. Alle producten worden op een verantwoorde en duurzame manier op eigen land geproduceerd.

De farm is 6.000 hectaren groot (ongeveer zo groot als de provincie Utrecht) en er groeien hier maar liefst 313.000 palmbomen!

De farm maakt gebruik van de ‘mozaïek methode’. Dit betekent dat ze niet alle hectaren vol hebben geplant met bomen. Maar 30% van de hectaren wordt gebruikt. De andere 70% wordt overgelaten aan de natuur. Op deze manier kan de flora en fauna populatie blijven groeien en ontstaat er een ecologische balans.

Over de farm en palmbomen in Bahia

Op de farm worden ‘Brazilian Green Darf’ bomen verbouwd. Het kokoswater uit deze kokosnoten bevatten weinig pulp en zijn lekker zoet. De bomen op de farm geven elk jaar duizenden jonge, verse groene kokosnoten!

Op de farm werken locale arista’s. Een soort barista’s, maar dan voor kokosnoten 😉 Zij geven elke boom en kokosnoot de aandacht die deze nodig heeft, zodat ze ons het lekkerste kokoswater terug kunnen geven. Iedere palmboom op de farm heeft zelfs een eigen barcode om precies te zien wat de boom aan voedingsstoffen nodig heeft. Wauw!

Leuk weetje; Wist je dat het 2,5 jaar duurt voordat de eerste kokosnoten aan de bomen groeien en een boom ongeveer 230 kokosnoten per jaar geeft?

Win een reis naar Brazilië en je eigen kokosnoot boom!

Obrigado heeft nu iets heel tofs! Bij aankoop van een flesje (350 ml) of literpak Obrigado, maak je via een unieke code kans op het winnen van je eigen kokosnoot palmboom in Bahia, Brazilië. Je krijgt een jaar lang de opbrengst van jouw boom en ook nog een reis voor twee naar Brazilië om jouw palmboom te bezoeken!

obrigado kokoswater

[ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Obrigado. Feelgoodbyfood selecteert haar samenwerkingen selectief. Met producten/merken waar we 100% achter staan en zelf fan van zijn. Het artikel is geheel onafhankelijk en naar eigen mening geschreven. ]

Gerelateerde berichten