Mini citroen-frambozen cheesecakes

mini citroen-frambozen cheesecakes

Hoe mooi en schattig zien deze mini citroen-frambozen cheesecakes er uit? Ze zijn niet alleen heel lekker en feestelijk, maar ook nog eens gezonder dan de bekende cheesecake. En deze mini’s zijn makkelijk en sneller te maken dan je denkt. Ideaal voor Pasen of moederdag.

Oh ja en je weet het hè, als ik deze taartjes op tafel kan toveren, kan jij het zeker! Want ik ben nog altijd geen bakprinses en ga dit denk ik ook nooit worden… maar deze mini cheesecakes zijn in 1x gelukt!

Meer zin in een raw en vegan cheesecake? Eerder maakte ik deze sinaasappel-cheesecake!

Mini citroen-frambozen cheesecakes mèt choco bodem

De bodem van deze mini cheesecakes maakte ik met dadels, walnoten én cacao. Ik at namelijk pas geleden ergens een raw en vegan cheesecake met cacao bodem en vond dit zo ontzetten lekker! En frambozen en chocolade… dat hoef ik vast niet uit te leggen;)

Liever geen noten of allergisch? Je kunt de noten vervangen voor havermout.

De vanille en citroen maakt de vulling heerlijk luchtig, zoet en fris. Eindig met frambozen-vanille swirl en klaar is je heerlijke, feestelijke en gezondere mini cheesecake!

Dit heb je nodig (6 mini cheesecakes)

Bodem
80 gram dadels
50 gram walnoten
50 ml warme water
1 eetlepel cacao

Vulling
2 eieren
150 gram roomkaas (ik gebruikte monchou)
1 eetlepel meel of bloem
1 eetlepel agave
2 druppels vanille
sap en rasp van halve citroen
nuf zout

Topping
50 gram frambozen
2 druppels vanille

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de dadels in kleine stukjes. Meng in een keukenmachine de dadels, noten, cacaoben water tot een plakkerige massa. Vet 6 muffin vormpjes in met een beetje boter of kokosolie. Verdeel de massa over de de bodem van de muffin vormpjes en druk deze stevig aan.

Klop met een garde (in een keukenmachine) de ei en monchou luchtig. Meng vervolgens het meel, de agave, zout, citroen en vanille erdoor. Verdeel de vulling over de 6 muffinvormpjes.

Pureer de frambozen en vanille kort met een staafmixer. Schep op elk taartje 1 theelepel gepureerde frambozen en swirl deze met de lepel (met swirl bedoel ik, maak met het lepeltje een rondje door de gepureerde frambozen, zodat de framboos mooi verdeeld wordt door de vulling.)

Bak de mini cheesecakes 25 minuten in het midden van de oven. Laat vervolgens minstens een uur afkoelen in de koelkast.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.



Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Kim

    Deze mini cheesecakes zijn heel smaakvol!!
    Alleen de bodem was bij mij veel te nat en vormde geen goed geheel met de bovenste laag. Ik gebruikte hele verse dadels en die zijn al vrij smeuig en door het water te nat geworden. Maargoed belangrijkste is toch de smaak en die is lekker

    Beantwoorden
    • Chantal

      Hi Kim,

      Goed om te horen dat je de cheesecake lekker vond! Ja, wanneer je hele goede verse dadels gebruikt en een goede food processor hebt, is water eigenlijk bijna niet nodig…

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.