Oosterse quinoasalade met sojabonen

quinoasalade met sojasaus

[ print recept ]
Het liefst lunch ik met salades. Veel groenten, granen en/of peulvruchten en wat nootjes, pitjes en zaden. Zo krijg ik alle voedingstoffen binnen en kan ik de middag nog even door.

Deze oosterse salade bevat onder andere sojabonen. Sojabonen zitten vol met eiwitten. Een goede vervanger voor vlees en een belangrijke bron van eiwitten voor vegetariërs en veganisten. Wist je dat soja als een van de weinige plantaardige ingrediënten alle essentiële aminozuren (=eiwitten) bevat?

Dit heb je nodig
(2 personen)
sla naar keuze (ik gebruikte veldsla)
100 gram quinoa
1 bakje sojabonen (verkrijgbaar in het versschap van de AH)
1 bakje tauge
1 lente ui
halve rode paprika
handje cashewnoten of amandelen

Sojasausje
scheutje sojasaus
scheutje witte wijn azijn
1 el sesamzaadjes
1 cm gember (fijn gehakt)

Zo maak je het
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de sla over twee borden en schep hier vervolgens de quinoa overheen. Giet vervolgens koken water over de taugé en spoed af et koud water. Snijd de lente ui in ringen en de paprika in stukjes.

Verdeel vervolgens de taugé, paprika, lente ui, cashewnoten en sojabonen over de borden. Maak in een kommetje een sausje van de sojasaus, azijn, gember en sesamzaadjes en besprenkel deze over de salade.

Sojabonen

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.