Ovenpannenkoek met blauwe bessen en kokos

Ovenpannenkoek[print_link]
Pannenkoeken, ik kan hier elke ochtend wel mee ontbijten. Wil je eens iets anders dan een stapel pannenkoekjes uit de pan? Maak dan eens een pannenkoek uit de oven. Een ovenpannenkoek is niet alleen heel lekker, maar geeft ook een fijne en gezellige ontbijtsfeer. Lekker samen genieten van een ovenpannenkoek.

Ook nog eens makkelijk dan in een pan. Je doet het beslag in een ovenschaal, geen gedoe met pannenkoekjes omdraaien en ondertussen maak je een lekkere kop koffie of thee.

Ovenpannenkoek met blauwe bessen en kokos

Deze ovenpannenkoek met spelt- en rijstmeel is heerlijk fluffy en lekker zoet door het fruit. Je kunt de pannenkoek natuurlijk met alle soorten fruit maken.

Dit heb je nodig 

125 gram speltmeel (of 75 gram speltmeel en 50 gram rijstmeel)
125 ml plantaardige melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
100 gram blauwe bessen
2 tl kaneel
snuf zout
1 el kokossnippers
optioneel: scheutje vanille extract

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kom het speltmeel, rijstmeel, bakpoeder, kaneel en snuf zout. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg de melk toe. Voeg de eieren en melk bij het meel en meng tot een beslag. Roer de blauwe bessen door het beslag.

Vet een ovenschaal in met kokosolie en giet hier het beslag in. Bak de pannenkoek ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer met kokossnippers en eventueel een scheutje honing.

Ovenpannenkoek

Ovenpannenkoek

Ovenpannenkoek

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.