Over freekeh + freekeh recept

Freekeh
Over freekeh

Freekeh is een graanproduct en wordt gemaakt van geroosterde groene tarwe. De tarwe wordt geoogst wanneer de korrel nog groen en zacht is. Vervolgens worden de korrels gedroogd in de zon een geroosterd. Hierdoor heeft freekeh een heerlijke nootachtige smaak.

Naast dat freekeh erg lekker is, is het ook erg voedzaam. Freekeh bevat veel vezels en is rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten. Daarnaast geeft het langzaam energie af, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Frekeh is gewoon tarwe en bevat daarom gluten.

Je kunt freekeh net zo bereiden en toepassen als bijvoorbeeld rijst, quinoa, bulgur en amarant. Freekeh komt oorspronkelijk uit het Midden Oosten, maar deze gezonde graan is tegenwoordig ook gewoon bij ons in de supermarkt te koop.

Freekeh

Freekeh met wok groenten
Je kunt veel variëren met freekeh, laten we beginnen met een simpel freekeh-groentengerecht.

Dit heb je nodig (2 a 3 personen)
100 g freekeh
Halve courgette
Halve aubergine
1 paprika
6 kleine (cherry)tomaatjes
Pompoenpitten
1 teen knoflook
Peper
Gedroogde tijm
Kerriepoeder

Zo maak je het
Kook de freekeh volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de knoflook fijn en snijd de courgette, aubergine, paprika en tomaatjes in blokjes. Verhit een wokpan met (kokos)olie en doe de knoflook en groenten in de pan. Voeg een tl tijm en kerriepoeder toe en eventueel een 1 el water. Wok de groenten ongeveer 5 á 8 minuten. Voeg de freekeh bij de wokgroenten en hussel door elkaar. Schep de freekeh met groenten op de borden en strooi hier pompoenpitten over. Voeg eventueel verse kruiden naar keuze toe, zoals peterselie.

Freekeh

Gerelateerde berichten