Pasta arrabiata met aubergine en basilicum

pasta arrabiata

[ print recept ]
Op de blog staan al veel heerlijke pastagerechten, maar nog helemaal geen pasta arrabiata! En dat terwijl dit een heerlijke smaakvolle pasta is, die ongelofelijk makken is om te maken en waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt.

Pasta arrabiata met aubergine en basilicum

Pasta arrabiata is een pasta met een pittige rode saus. In het gerecht voeg ik zowel een rode peper als chilivlokken toe. Wil je het gerecht liever iets minder pittig? Dan kun je de chilivlokken weglaten.

Dit gerecht gaat om de pittige rode saus, maar daarnaast voegde ik ook aubergine en zoete roma tomaatjes toe, want ik hou van groenten! Vooral aubergine vind ik zo lekker in pasta’s.

Deze pasta arrabiata is helemaal plantaardig, maar je kunt natuurlijk kaas toevoegen als topping, zoals mozzarella of parmezaan.

Dit heb je nodig (2 personen)

150 gram volkoren pasta/spaghetti
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 aubergine
1 tros roma tomaatjes
1 theelepel chili vlokken
2 theelepels oregano
verse basilicum
peper en snuf zout

Zo maak je het

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel af en zet even apart. Snipper de ui. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd de knoflook en peper fijn. Snijd de aubergine in dunne blokjes en de tomaten doormidden.

Verhit een wok of hapjespan met olijfolie en fruit de ui, peper en 1 theelepel oregano aan. Voeg na een minuut de knoflook en aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomaten, 1 theelepel oregano en chilivlokken toe aan de pan. Laat 5 minuten op laag vuur verwarmen. Voeg nu de pasta bij de saus en hussel door elkaar. Verwarm nog een minuut. Breng de pasta op smaak met een snuf zout en peper.

Schep de pasta arrabiata op de borden en garneer met verse basilicum.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.