Spaghetti met rode saus, broccoli en vegetarische balletjes

spaghetti met rode saus

[ print recept ]
Er zijn van die grauwe regenachtige dagen die vragen om een pam comfort food dat lekker snel en makkelijk gemaakt is. Dan maak je deze vegetarische spaghetti met rode saus, broccoli en vegetarische balletjes. Een bord pasta is toch ideaal op dit soort dagen? En deze spaghetti is nog voedzaam ook!

Spaghetti met rode saus, broccoli en vegetarische balletjes

Gewoon een heerlijke spaghetti met zelfgemaakte rode saus, die je ook nog snel en makkelijk maakt. Het gerecht is voor twee personen, maar als je deze spaghetti lekker voor jezelf maakt, kun je de andere portie gewoon invriezen.

De laatste tijd ben ik fan van vegetarische balletjes. Ze zijn zo lekker en je kunt ze in heel veel gerechten toevoegen. In pasta, maar ook in soep of deze gezonde en vegetarische variant op Beef Shanghai.

Dit heb je nodig (2 personen)

100 gram verse volkoren spaghetti
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel cacao
2 stengels lente ui
1 pak vegetarische balletjes
1 stronk broccoli
peper en snuf zout
optioneel: verse basilicum

Zo maak je het

Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af met koud water en zet even apart. Kook ondertussen de broccoli in 4 minuten beetgaar en zet ook deze apart.

Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een pannetje met olijfolie en bak de ui, peper, knoflook, tijm en oregano een minuut aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en cacao toe. Verwarm de saus 5 minuten op laag vuur en roer af en toe door. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.

Snijd de lente ui in ringen. Verhit een pan met olijfolie en bak de vegetarische balletjes en lente ui 5 minuten aan. Voeg de saus toe en verwarm nog een paar minuten op laag vuur. Voeg ten slotte de broccoli en spaghetti toe. Schep alles goed op en verwarm het hele gerecht nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en een snuf zout.

Schep de pasta op de borden en garneer eventueel met verse basilicum.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.