Pilav met kikkererwten, aubergine en amandelen

Pilav met kikkererwten

[print_link]
Pilav is een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. De rijst wordt eerst kort gebakken en daarna met bouillon en kruiden gegaard. Vervolgens kun je allerlei groenten, peulvruchten en noten toevoegen.

Pilav met kikkererwten, aubergine en amandelen

Dit keer ga ik voor een (uiteraard vegetarische) variant met kikkererwten, aubergine en amandelen, maar alle combinaties zijn mogelijk. Je kunt het gerecht als hoofdgerecht serveren of bijgerecht, en zo ‘zwaar’ of ‘licht’ maken als je zelf wilt.

Lekker met een groene salade erbij.

Dit heb je nodig (4 personen)

150 gram volkoren (basmati)rijst
400 ml groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
klein blikje kikkererwten
halve aubergine
halve courgette
handje amandelen
1 el paprikapoeder (twee keer halve el)
1 tl kurkuma
1 el komijnzaad (twee keer halve el)
halve tl chilivlokken (als je van een beetje pittig houdt)
peper
optioneel: feta

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een bakpan met olie en fruit de ui, knoflook, chilivlokken, kurkuma, een halve el komijnzaad en een halve el paprikapoeder mee. Voeg vervolgens de rijst toe en bak drie minuten mee.

Voeg nu de groentebouillon toe. De rijst moet onder staan, voeg anders nog iets meer bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur 10 minuten zachtjes koken, tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen.

Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes. Voeg na de 10 minuten de courgette, aubergine, kikkererwten, amandelen en nog een halve el paprikapoeder en een halve el komijnzaad toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes staan met de deksel erop.

Voeg eventueel wat feta en/of verse kruiden toe.

Pilav met kikkererwten

Pilav met kikkererwten

Dit recept is ontwikkeld in opdracht voor CookLoveShare.nl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.