Pitabroodjes met humus, gegrilde groenten en rucola

Pitabroodjes met humus en gegrilde groenten

[print_link] Groenten, ik ben er gek op! We weten allemaal dat groenten heel gezond zijn, maar dagelijks voldoende groenten eten blijft soms toch lastig. Een tip; voeg al wat groenten toe aan je lunch, zoals bij deze pitabroodjes met humus, gegrilde groenten en rucola!

Pitabroodjes met humus en gegrilde groenten en rucola

Pitabroodjes met humus, gegrilde groenten en rucola. Een heerlijke, voedzame en plantaardige lunch. Én je hebt meteen al een portie groenten binnen.

Gegrilde groenten met tijm heb je zo gemaakt en zijn heerlijk op een pitabroodje of wrap.

Je kunt de pitabroodjes zelf maken wanneer je wat meer tijd hebt. Wanneer je voor kant-en-klaar pitabroodjes uit de winkel gaat, kies dan wel een volkoren (spelt) variant. Deze zijn een stuk voedzamer dan pitabroodjes gemaakt van witte tarwe.

Dit heb je nodig (2 pitabroodjes)

2 volkoren spelt pitabroodjes
halve aubergine
halve courgette
halve rode paprika
rucola
humus
1 tl tijm
peper

Zo maak je het

Maak de volkoren spelt pitabroodjes volgens het recept, of koop deze in de winkel en warm ze op in de oven. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika in repen.

Verwarm een grillpan met olijfolie. Leg de groenten in de pan, kruid met tijm en grill de groenten om in om totdat er grillstrepen op de groenten te zien zijn.

Besmeer de pitabroodjes met humus. Verdeel de gegrilde groenten over de broodjes, breng op smaak met peper en garneer met rucola.

Pitabroodjes met humus en gegrilde groenten

Pitabroodjes met humus en gegrilde groenten

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten