Pompoenspread met kerrie

[print_link]
Als vegetariër krijg ik vaak de vraag wat ik op mijn boterham smeer. Geloof mij, er bestaat echt wel meer dan worst en kaas. Nu moet ik zeggen dat ik niet zo vaak boterhammen eet, maar wel (zelfgemaakte) crackers en wraps. En wat ik daar op smeer? Zelfgemaakte plantaardige spreads! Meestal humus (ik ben echt een beetje humus verslaafd) maar ik probeer regelmatig te variëren met groentespreads, zoals deze pompoenspread bijvoorbeeld!

De spread is plantaardig, je hebt maar drie ingrediënten nodig (waarvan twee kruiden) en is echt heel makkelijk om te maken. Dit keer maakte ik de spread met kerrie, maar het is ook heerlijk met paprikapoeder, Ras el Hanout of komijnzaad.

Dit heb je nodig (1 bakje)
200 gram pompoen (geschild en in blokjes)
1 teen knoflook
1 el kerriepoeder

Zo maak je het
Kook de pompoen in 5 á 7 minuten gaar, tot je er met een vork doorheen kan prikken. Giet af en laat even afkoelen. Doe de pompoen in een keukenmachine en mix tot een gladde spread. Dit kan ook met een staafmixer. Meng de knoflook en de kerrie erdoor.

Bewaar de pompoenspread afgedekt in de koelkast.

pompoenspread

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.