Pintable maaltijdplanner

Zelf ben ik een echte planner. Plannen, voorbereiden, overzicht en lijstjes, veel lijstjes. De lijstjes slingeren dan ook overal rond. Op papier, op de laptop en natuurlijk staan de notities in mijn telefoon overvol.

Ik houd gewoon van plannen, dit geeft mij rust. Zo ook met mijn maaltijden en de bijbehorende boodschappen. Ik zal eerlijk toegeven, voor het slapen gaan droom ik al over mijn ontbijt de volgende ochtend en tijdens het maken van mijn ontbijt zit ik al te denken wat ik die dag ga lunchen en avondeten. Ook mijn tussendoortjes worden gepland. En eigenlijk ook de rest van de week. Dit vooral omdat ik gewoon van (gezond en puur) eten hou..

Zo extreem hoeft het bij jou natuurlijk niet te zijn, maar plannen wanneer je wat gaat eten kan goed helpen om je gezonde eetstijl vol te houden. Zo voorkom je dat je voor een lege koelkast staat, niet gevarieerd eet, je hongeraanvallen krijgt en naar ongezonde snacks en kant en klaar maaltijden grijpt.

Door te plannen zorg je ervoor dat je altijd gezond en zelfgemaakt eten in huis hebt of wanneer je onderweg bent. Hierdoor kom je nooit voor verassingen, of in dit geval voor ongezonde verleidingen te staan. Je hoeft niet meteen een schema voor een week te maken (helpt wel heel goed), maar probeer in ieder geval twee dagen vooruit te plannen.

Daarnaast zorgt plannen er ook voor dat je afwisselt in je maaltijden en zo alle voedingstoffen binnenkrijgt. De ene keer havermout voor het ontbijt en de andere keer een groene smoothie. Lunch je vandaag met een salade, dan de volgende dag met een groentenomelet of een zelfgemaakte soep. Door te varieer maak je gezond eten nog een stukje leuker!

Het plannen van je maaltijden en bijbehorende boodschappen is nu een stuk makkelijk en leuker met deze printable Feelgoodbyfood maaltijdplanner!

Ga jij gebruik maken van de Feelgoodbyfood maaltijdplanner? Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Deel ‘m op social media en gebruik daarbij @feelgoodbyfood en #feelgoodbyfoodmaaltijdplanner zodat ik mee kan kijken!

printable maaltijd planner

Gerelateerde berichten