Quinoa risotto met asperges, tuinerwten en tomaatjes

Quinoa risotto[ print recept ]
Hou je van risotto (ik wel!), maar wil je het graag iets lichter en gezonder? Ga dan voor quinoa risotto! Echt heel erg lekker én een stuk gezonder!

Eerder maakte ik al een risotto variant van boekweit, maar eerlijk gezegd vind ik risotto van quinoa veel lekkerder. Het is licht, maar toch romig en heel smaakvol. En het fijne is dat je na een bord quinoa risotto geen ‘te vol’ gevoel hebt. Want als ik iets vervelend vind is het wel een vol, opgeblazen en misselijk gevoel na het eten. En dat heb ik al snel..

Quinoa risotto met asperges, tuinerwten en tomaatjes

Deze quinoa risotto is zo lekker! Je maakt het eigenlijk net zo klaar als gewone risotto, alleen heeft het minder lang de tijd nodig om te garen. Nu ik de foto’s zie moet ik er wel bij zeggen dat het zoveel lekkerder smaakt dan het er op de foto uitziet.

Ik maakte een variant met volkoren quinoa, asperges, tuinerwten en tomaatjes. Een heerlijke combinatie! Is het geen aspergeseizoen of wil je liever andere groente? Je kunt elke groente toevoegen die je wilt. Zelf gebruik ik geen Parmezaan, omdat dit niet vegetarisch is. Je kunt zelf natuurlijk wel voor Parmezaan of een andere kaas gaan, of gewoon weglaten.

Echt een perfect gerecht voor lente- of zomeravonden op het balkon, met een glas wijn (want die heb je toch nodig voor het gerecht).

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

150 gram quinoa
500 ml groentebouillon (een half blokje is genoeg)
150 gram kleine groene asperges
100 gram tuinerwten
10 cherrytomaatjes
scheutje droge witte wijn
1 ui
1 teen knoflook
peper
optioneel; (Parmezaanse) kaas

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook aan. Doe de quinoa samen met een scheutje witte wijn in de pan en bak een minuut aan, tot de wijn is opgenomen.

Giet vervolgens bouillon aan de quinoa toe, totdat deze net onder staat. Wanneer de bouillon bijna is opgenomen, giet je er weer bouillon bij tot de quinoa net onder staat. Zo ga je door tot de bouillon op is en de quinoa gaar (en romig) is en zet het vuur uit.

Kook ondertussen de asperges klaar en voeg hier de laatste minuut de tuinerwten aan toe. Giet af en voeg samen met de cherrytomaatjes aan de quinoa toe wanneer deze gaar is. Roer ten slotte (eventueel) de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

Quinoa risotto

Quinoa risotto

Quinoa risotto

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.