7x gerechten met asperges

Asperges! Ze liggen weer overal in de winkels, iedereen heeft het er over en de magazines en blogs staan er vol mee: het asperge seizoen is begonnen! En dit seizoen is maar kort, dus geniet er van nu het kan.

Terwijl ik vroeger nooit van asperges had gehoord en wij ze thuis nooit aten, is het nu een van mijn lievelingsgroenten! En de groene zijn mijn favoriet!

Asperges zijn heerlijk in pasta, risotto, quiche, frittata, op een plaattaart of gewoon van de grill!

7x gerechten met asperges

1.Groene lente risotto met asperges

Een bordje risotto, heerlijk! Elk seizoen heb ik eigenlijk wel zin in risotto. In de herfst en winter een romige risotto in de lente en zomer een lichtere risotto. Zoals deze groente lente risotto met asperges, tuinerwten en rucola!

lente risotto asperge

2. Frittata met aspergers, feta en bieslook

Een lente variant met asperge (ik vind asperges zo lekker!), champignons, feta en verse bieslook. Deze frittata is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook feestelijk uit op tafel.

frittata asperge Pasen

3. Plaattaart met asperges, tomatensaus en tijm

Plaattaart en aspergegerechten worden vaak gemaakt met ingrediënten als kaas en romige sauzen. Hier houd ik totaal niet van, te machtig en te vet. Wel houd ik van plaattaart en heel erg van asperges. Daarom een lichtere variant, gemaakt van spelt bladerdeeg en tomatensaus!

Asperge plaattaart

4. gegrilde asperges met ei, kanstanjechamignons en bieslook

Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht en zo makkelijk om te maken. Dat asperge en ei een geweldige combinatie is weten we allemaal. Vaak wordt asperge ook met ham gegeten, maar deze garnering van gebakken champignons is een heerlijke (veel lekkerder ;)) vegetarische variant.

gegrilde asperges, ei, champignons

5. Quiche met asperges

Quiche! Wanneer we in het aspergeseizoen zitten, eet ik deze zo vaak mogelijk. Heerlijk! Een lichtere en gezondere variant met plantaardige room, bladerdeeg van spelt en veel groenten.

Gezonde quiche

6. Lente pasta met asperges

Een heerlijke lichte gezonde pasta met asperges en zonder saus. Ideaal voor zonnige avonden op het balkon of in de tuin.

7. Quinoa risotto met asperges

Houd je van risotto (ik wel!), maar wil je het graag iets lichter en gezonder? Ga dan voor quinoa risotto met asperges en tomaatjes! Echt heel erg lekker én een stuk gezonder!

Quinoa risotto