Quiche met asperges, champignons en tomaat

Gezonde quiche[ print recept ]
Wanneer ik aan quiche denk, denk ik meteen aan veel room, kaas en eieren. Ik vind het altijd zwaar vallen en ben er daarom niet zo een fan van. Maar zoals met heel veel gerechten, kun je natuurlijk een gezondere variant maken.

Zo gebruikte ik iets minder ei, plantaardige room en bladerdeeg van spelt. Ik stopte lekker veel groenten in de quiche en de kaas liet ik helemaal weg. Het resultaat is een heerlijke, lichte, gezondere quiche met groene asperges, champignons en tomaat.

Quiche met asperges, champignons en tomaat

Wanneer we in het aspergeseizoen zitten, eet ik deze zo vaak mogelijk. Heerlijk! Maar je kunt natuurlijk ook voor andere groenten kiezen. Voor het recept gebruikte ik plantaardige room, deze kun je vervangen voor gewone room.

Dit heb je nodig

5 plakjes (spelt) bladerdeeg
100 ml plantaardige room
2 eieren
1 ui
100 gram kleine groene asperges
1 bakje champignons
1 bakje cherrytomaatjes
1 el oregano
1 el tijm
peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de ui in ringen, de champignons in plakjes en de tomaten doormidden.

Verwarm een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de asperges (bewaar er een paar) en de champignons toe en bak vijf minuten mee. Voeg de tomaatjes, oregano en tijm toe en bak nog een minuut.

Vet een quichevorm in met olijfolie en bekleed met de plakken bladerdeeg. Schep de groenten in de quiche. Klop nu de room en de eieren samen luchtig in een kom en giet over de groenten. Verdeel nu de rest van de asperges over de quiche en kruid eventueel met nog wat tijm en oregano.

Smeer ten slotte de randen van de quiche in met olijfolie. Hierdoor worden de randen knapperiger. Bak de quiche 30 minuten in de oven tot deze gaar en een beetje goudbruin is. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Gezonde quiche

Gezonde quiche

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Hanne

    Dat ziet er zooo lekker uit. Ik houd ook niet van die vettige zware quiches. Vraagje, voor hoeveel personen is dit recept ongeveer? Oh en waar haal je dat spelt bladerdeeg? Dat wil ik ook wel eens proberen.

    Beantwoorden
    • Chantal

      Hi Hanne,

      Dankjewel! Het is een grote quichevorm.. ik zou zeggen 4 personen. Spelt bladerdeeg hebben ze bij de Ekoplaza bij mij in de buurt!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.