Quinoapap met bessen en noten

Quinoapap[print_link]
Wist je dat quinoa eigenlijk geen graan is, maar een pseudo-graan en behoort tot de zaden? Quinoa zit boordevol voedingstoffen. Het bevat veel proteïne (ideaal voor veganisten) en veel vezels. Daarnaast bevat quinoa veel vitamines en mineralen als ijzer, magnesium, mangaan en calcium.

Quinoapap met bessen en noten

Quinoa is heerlijk door salades, granola en zelfs in curry’s, maar quinoa kusje ook heel goed als ontbijt kunt eten? Zo begin je de dag al met een kom vol eiwitten en vezels!

Dit heb je nodig (2 kommen)

100 gram quinoa
100 ml amandelmelk
1 tl kaneel

Toppings
2 handjes walnoten
2 handjes blauwe bessen
2 el rauwe cacaonibs
1 tl honing (optioneel)

Zo maak je het

Spoel de quinoa goed af en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de quinoa af en verwarm samen met de lek opnieuw in een pannetje. Laat zachtjes koken tot de melk bijna verdampt is (ongeveer 5 minuten). Meng op het laatst de kaneel, blauwe bessen en eventueel een scheutje honing door de pap en verwarm nog een minuut.

Verdeel de quinoapap over twee kommen en voeg de walnoten en cacaonibs toe.

Quinoapap

Quinoapap

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.