Review | Juiz~s all day detox + winactie

juizs detox

Terwijl ik dit verslagje schrijf, zit ik lekker aan mijn ontbijtje. Het eerste vaste voedsel na 3 dagen sappen. Maandagochtend begon ik met de 3-daagse detox van Juizs. Ik heb al vaker een detox gedaan. Een detox van een dag, een 3-daagse smoothie detox, een 7-daagse detox van een combinatie van sappen en eten en ik drink zelf bijna dagelijks een slowjuice sapje. Ik weet daardoor van tevoren wel een beetje wat ik van een detox kan verwachten. Mijn lichaam lijkt het elke keer weer te zijn vergeten…

Juizs all day detox
De Juizs all day detox bestaan uit een 3-daagse detox van 6 sappen per dag, zonder vast voedsel. Na het opstaan drink je een groot glas water met citroen en wat Keltisch zeezout, gevolgd een door een sapje. Rond 10.30 een sapje, rond 13.00 en rond 15.30. Als ‘avondeten’ neem je de ‘veggie soup’. Deze kan zowel koud als warm gedronken worden. De dag sluit je af met een ‘nut milk’, een hazelnootsapje. Bij de detox worden 3 grote flessen ‘detox water’ meegeleverd die je verdeeld over de dag kunt opdrinken.

De sappen worden koud geperst en na het persen binnen twee uur shock frozen ingevroren. Hierdoor blijft het ‘levende’ sap langer houdbaar en gaan voedingstoffen niet verloren. De sappen zitten namelijk bomvol bomvol vitaminen en mineralen die je energieniveau gedurende de dag op peil houden. De noten in het hazelnootsapje zijn een gezonde eiwittenbron en eiwitten zijn de primaire voedingsbron voor je spieren. Zo hoef je niet bang te zijn voor het verbranden van je spieren tijdens de kuur. Het detoxwater (in de smaken komkommer-basilicum en grapefruit-peterselie) zorgt ervoor dat je voldoende water drinkt. Veel water drinken is belangrijk tijdens een detoxkuur, zodat je lichaam de afvalstoffen goed kunt afvoeren. Naast water wordt aangeraden veel groene- en kruidenthee te drinken tijdens de detox.

Naast de Juizs all day detox kun je ook kiezen voor een Juizs till diner detox. Bij deze detox drink overdag sappen en in de avond een lichte maaltijd. Je kunt de detox bestellen via de website en de sappen worden bevroren bij je thuis afgeleverd. Lekker makkelijk toch?

juizs detox

Detox symptomen
Wat ik eerder al zei. Mijn lichaam lijkt elke keer weer te vergeten wat zo een detox nou met je lichaam doet. De eerste dag kreeg ik op het eind van de middag al last van hoofdpijn. Tot nu toe heb ik tijdens elke detox veel last van hoofdpijn gehad. Ik denk dat ik gewoon erg gevoelig ben voor ontgiftende stoffen. Soms krijg ik na 1 slowjuice sapje al lichtelijk hoofdpijn. Maar, ik wist dat ik dit kon verwachten. Veel water drinken, heel veel water drinken, dat helpt. Het ‘detox water’ dat bij de kuur geleverd wordt, vond ik dan ook erg fijn én lekker. Ik heb deze flessen meerdere keren bijgevuld.

Ook had ik het erg koud. Ik ben van mezelf al een koukleum, maar nu had ik het extra koud! Ik zat echt te bibberen op kantoor. Ik besloot daarom om de ‘veggie soup’ lichtelijk te verwarmen. Heerlijk om even iets warms te kunnen ‘eten’. Ik bracht de eerste avond door met een dekentje, veel koppen thee en laptop op de bank. De combinatie van een baan en bloggen is op dit moment zo druk, dat er gewoon gewerkt moet worden in de avonduren.. maar ik was allang blij dat ik deze drie dagen geen afspraken had gepland.

De tweede dag voelde ik mij slap en had ik nog lichte hoofdpijn. Terwijl ik de eerste dag het ‘eten’ niet echt gemist had, had ik de tweede dag best wel moeite met het niet kunnen eten van vast voedsel. Lunchen met collega’s die lekkere salades en broodjes kroket voor je neus aan het eten zijn, maakt het ook niet echt makkelijker… maar ik zette door! Eenmaal thuisgekomen van werk, voelde ik mij slap, energieloos en had ik echt nergens zin in. Aangezien ik het nog steeds super koud had, verwarmde ik mijn ‘veggie soup’ op en eindigde ik weer met een dekentje en mijn laptop op de bank.

Mijn lichaam had in de avond zo een behoefte aan ‘iets’ eten, dat ik een paar cherrytomaatjes heb gegeten. Juizs adviseert tijdens deze detox, dat wanneer het echt niet gaat, je wat rauwe groenten of ongebrande noten kunt eten. Die paar tomaatjes deden mij goed, maar ik had daarna wel zin in nóg meer eten. Gelukkig had ik rond 20.00 nog een ‘nut milk’. Je kunt dit sapje zien als een toetje of slaapmutsje. Ik vond het fijn dat ik in de avond nog iets mocht ‘eten’, in plaats van dat het na het soepje in de avond afgelopen was voor die dag. Ik verlang überhaupt altijd naar mijn volgende maaltijd..

Hoe slecht ik mij de tweede dag voelde, zo goed voelde ik mij de derde dag. Telkens ben ik weer verbaast over het keerpunt tijdens een detox. Ik werd best uitgerust wakker (ondanks de drukte en weinig slaap), had zin in mijn sapje en in de dag. Woensdag is mijn parttime dag en dat betekent de hele dag blogdag! Het was een hele drukke dag vol met leuke afspraken en deadlines, maar ik had overal zin in! En.. het was mijn laatste detox dag! Ik had geen hoofdpijn en zat ook niet meer te rillen. Ik had zelfs niet echt behoefte aan vast voedsel. Tot de avond…

De laatste avond van de detox had ik zo een zin in eten! Ik kon echt niet wachten op mijn ontbijt de volgende dag. Tijdens mijn detox heb ik meerdere foodpost ontvangen (lees, pakketjes met eten). Donderdag (vandaag) kon ik dit eindelijk allemaal eten/testen. Verder nam ik drie dagen lang wisseldouches om mijn bloedsomloop te stimuleren. De derde avond, het einde van mijn detox, eindigde ik de avond met een lange verzorgende douche ( Scrubben, haar- en gezichtsmasker en lekker smeren). Ik voelde mij als herboren en heb die nacht echt heerlijk geslapen. Ik geloof dat ik nog niet over mijn ontbijt gedroomd heb..

Juizs

Op- en afbouwen
Zowel het opbouwen als afbouwen is belangrijk bij een detox. Zo neem je een paar dagen van te voren geen voedsel dat zwaar is om te verteren voor je darmen. Geen zware maaltijden, geen rood vlees, geen suikers en geen koffie en alcohol. Aangezien ik vrij laat besloot om de detox maandag al te beginnen, heb ik dit keer niet heel goed afgebouwd. Nu eet ik al bijna nooit zware maaltijden en eet ik geen vlees, maar ik heb de dat weekend wel nog een koffie en een paar wijntjes gedronken..

Het afbouwen wil ik wel goed aanpakken. Je lichaam moet namelijk weer langzaam wennen aan vast voedsel en het verteren hiervan. Het is daarom niet verstandig om meteen zware maaltijden te gaan eten. Ik wacht daarom ook nog even met koffie en met de wijn wacht ik nog even op het weekend. Ik heb ontbeten met plantaardige kokosyoghurt met noten en zaden. Mijn lunch heb ik gister avond al klaargemaakt; een salade van rucola, broccoli, geitenkaas en tomaatjes (ja, dit was een uitdaging, aangezien ik nog niet mocht eten). Vanavond ga ik ik ook voor een gezonde lichte maaltijd, maar wel met een goede bite!

Hoe voel ik mij na de detox?
Hoe ik mij na de detox voel? Goed! Ik merkte dat mijn lichaam na de zomermaanden (lees; weinig ritme, weinig slaap, feestjes en iets meer alcohol) wel weer toe was aan een detox. Even geen ’troep’, zoals suikers, ongezonde vetten, cafeïne en alcohol. Even mijn lichaam resetten en mijn darmen de rust geven. Zoals jullie misschien wel weten heb ik last van prikkelbare darmen. Onregelmatig eten of producten eten waar mijn darmen gevoelig voor zijn, kunnen ervoor zorgen dat ik niet goed in mijn vel zit. Slecht slapen, weinig energie, een opgezette buik, rugpijn, een doffe huid, obstipatie, buikpijn..

Na elke detox en ook na deze detox, zijn deze klachten verdwenen. Mijn buik is weer platter dan ooit (ja, na drie dagen al), ik heb geen buikpijn, voel mij lekker in mijn vel en zit vol met energie! Zo een detox zorgt er echt voor dat je even ‘reset’. Daarom is het ook heerlijk en een aanrader om een detox af te sluiten met een lange verzorgde douche. Je kunt er daarna weer helemaal tegenaan. Bij mij zorgde de detox er ook voor dat ik de laatste avond een ‘weggooi aanval’ kreeg en als een wervelwind door mijn kledingkast (inclusief schoenen, tassen en sjaals) ging. Eindresultaat? Een opgeruimde kledingkast en een vuilniszak vol spullen die weg konden. Heerlijk!

De sapjes
De sapjes waren lekker. Ik vond ze niet te heftig, soms zelfs iets te waterig. Maar dit ligt er natuurlijk helemaal aan wat je gewend bent. Wat ik naast de smaak ook belangrijk vind en waar ik een zwak voor heb, is het uiterlijk van de flesjes. De flesjes van Juizs hebben een mooi design en vrolijke kleuren. Dit maakt een detox een stuk vrolijker. Het ‘detox water’ was echt heerlijk. Water met smaakjes maakt veel water drinken nét even wat makkelijker. Een minpuntje vond ik dat het ontzettend land duurde voordat de sappen waren ontdooit. Wanneer ik de sappen in de middag uit de vriezer haalde, waren ze de volgende ochtend nog niet ontdooit…

Winactie + 10% korting
Het liefst zou ik willen dat iedereen een keer kan ervaren hoe het is om een detox te doen en wat dit voor je lichaam doet. In ieder geval kan ik één iemand dit laten ervaren, want ik mag een 3-daagse Juisz all day detox pakket weggeven (t.w.v 89,95)!

Hoe maak je kans?
De winactie gaat via Facebook en start vrijdag ochtend (28-08). Deel het facebookbericht op je eigen pagina en like de facebookpagina van Feelgoodbyfood en Juizs. Maandagavond wordt de winnaar bekent gemaakt.

Daarnaast krijg je met de kortingscode ‘feelgoodbyfood’ 10% korting op een sapkuur van Juizs.

juizs

Gerelateerde berichten