Roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu en rijst

roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu

[print_link]
Als er een gerecht is dat je eigenlijk regelmatig zou moeten maken, is het deze roerbakgroenten met gemarineerde honing-sesam tofu! Een heerlijk gerecht dat vol zit met groenten en eiwitten en makkelijk en snel gemaakt is. Ideaal voor doordeweekse dagen.

Roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu en rijst

Deze roerbakgroenten met tofu is heel smaakvol door het zelfgemaakte sausje waarin je de tofu marineert en de groenten bakt. Het gerecht zit vol met vitaminen door de knapperige groenten en eiwitten door de tofu. En bevat gezonde granen door de bruine rijst. Gezond, voedzaam en plantaardig!

Het gerecht is ook nog eens makkelijk en snel gemaakt. Dat zijn toch wel de ideale gerechten he? Voor het sausje doe je alles in een keukenmachine en mengen maar! Verder hoef je alleen de tofu en groenten te roerbakken, rijst te koken en klaar is je gerecht.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

200 gram tofu
1 ui
1 kleine stronk broccoli
50 gram sperziebonen (1 grote hand)
1 rode paprika
2 wortelen
1 theelepel chilivlokken
150 gram bruine rijst

Saus
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels honing (agave voor 100% vegan variant)
50 ml sojasaus
30 ml water
1 eetlepel rijstazijn
stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sesamzaad

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en dop de boontjes. Kook de broccoli en boontjes in 4 minuten beetgaar. Deze mogen nog een beetje hard zijn. Zet apart.

Bereid ondertussen het sausje. Voor het sausje doe je alles (behalve de sesam) in een keukenmachine. Meng kort tot een geheel. Meng nu de sesam door het sausje. Heb je geen keukenmachine? Hak dan de knoflook en gember fijn en meng alles door elkaar met een garde of vork.

Snijd de tofu in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olijfolie en doe hier de tofu en de helft van het sausje bij. Bak de tofu in ongeveer 10 minuten gaar en krokant. Schep regelmatig om, zodat de tofu niet aanbrand en zorg dat alle saus is opgenomen door de tofu. Zet de tofu even apart.

Snipper de ui, snijd de wortel in plakjes en de paprika in blokjes. Verhit dezelfde pan als he gebruikt hebt voor de tofu en verwarm zonder olijfolie. Bak de ui, paprika, wortel. chilivlokken en de helft van het sausje dat je over hebt 5 minuten aan. Blijf goed omscheppen. Voeg nu de broccoli, boontjes en de rest van het sausje toe en bak nog 5 minuten aan.

Voeg nu de tofu bij de pan met groenten, schep om en verwarm nog een minuut. Garneer met nog wat sesamzaadjes. Serveer de roerbakgroenten en tofu met de rijst.

roerbak groenten met gemarineerde honing-sesam tofu

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.