Romige gnocchi met broccoli, champignons en cashewnoten

Romige gnocchi [print_link]
Easy comfort food! Dat beschrijft precies deze heerlijke romige gnocchi met broccoli, champignons en cashewnoten. Lekker romig en snel en makkelijk gemaakt. Omdat je daar soms gewoon heel erg zin in hebt!

Dit gerecht is misschien iets minder ‘gezond’ dan jullie van mij gewend zijn. Het is gemaakt met roomkaas. Maar hè, het is deze week ijskoud buiten (vandaag overdag -4!). Mijn lichaam vraagt deze dagen om warme comfort (en romige) gerechten. En van een salade met quinoa krijg je het dit moment echt niet warm 😉

En wat doe je dan? Naar je lichaam luisteren en dit heerlijke romige gerecht met gnocchi maken.

Romige gnocchi met broccoli, champignons en cashewnoten

Zo verkeerd is een beetje romig eten met deze koud niet. Je lichaam heeft gewoon wat meer energie en vet nodig. Verder is dit gerecht puur, bevat het veel groenten en is het natuurlijk vegetarisch. Wat ik eigenlijk belangrijker vind.

Heb je trouwens wel eens gnocchi op? Het zit een beetje tussen aardappel en pasta in. Dus kun je niet kiezen tussen deze twee? Ga dan voor gnocchi!

Dit heb je nodig (2 personen)

300 gram verse gnocchi
75 gram kruidenkaas (zoals Boursin knoflook en kruiden)
3 stengels bosui
250 gram champignons
500 gram (1 stronk) broccoli
1 doosje cherrytomaatjes
2 handjes cashewnoten
verse peper

Zo maak je het

Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de broccoli beetgaar.

Snijd de bosui door ringen, de champignons door vieren en de tomaatjes door de helft. Verhit een wok- of koekenpan met olijfolie en bak de bosui en champignons 5 minuten aan. Schep regelmatig om. Voeg de casahewnoten toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de bereide gnocchi, de gekookte broccoli en de tomaatjes toe. Voeg ten slotte de kruidenkaas toe. Schep alles goed om en verwarm nog 2 minuten.

Schep het gerecht op de borden en garneer met verse peper en eventueel van peterselie.

Romige gnocchi

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.