Romige vegan pasta carbonara met ‘spekjes’, champignons en tuinerwten

vegan carbonara

[ print recept ]
Wauw, ik wist niet dat ik zó enthousiast zou kunnen worden om van een bekend en romig gerecht een vegan variant te maken. Als je tegen niemand verteld dat deze pasta carbonara met ‘spekjes’, champignons en tuinerwten vegan is, zullen ze het niet proeven. Wedden?! Het gerecht is zo heerlijk romig en smaakt zelfs een beetje naar kaas. En deze pasta carbonara is nog eens super simpel om te maken ook. Dit wordt jou nieuwe favoriete comfort gerecht!

Vegan pasta carbonara

Het geheim? Becel, vegan spekjes en edelgistvlokken. De vegan spekjes worden heerlijk van smaak door deze te bakken in plantaardige margarine (zoals Becel vloeibaar).

Edelgistvlokken kun je vergelijken met kaassnippers. Door deze simpelweg te mengen met havermelk (of een andere plantaardige melk, zoals amandel- of sojamelk) krijg je een heerlijke romige saus mét kaasmaak zoals in pasta carbonara, maar dan plantaardig!

Hoe fijn is het om plantaardig te eten, maar niet je favoriete maaltijden te hoeven missen. Duik de keuken in en maak deze heerlijke romige pasta carbonara!

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

150 gram verse spaghetti (zonder ei als je helemaal voor vegan wilt gaan)
flinke scheut Becel vloeibaar
1 rode ui
3 teentjes knoflook
250 gram kastanjechampignons
1 pakje vegan spekreepjes
100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
200 ml plantaardige melk (ik gebruik havermelk)
2 eetlepels edelgistvlokken
2 theelepels paprikapoeder
peper en een snufje zout
verse peterselie

Zo maak je het

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een wokpan met een flink scheut Becel vloeibaar en bak hier in de spekjes op hoog vuur in 5 minuten gaar. Schep de spekjes uit de pan en zet even apart.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit de wokpan opnieuw met een flinke scheut Becel vloeibaar. Fruit de ui een minuutje aan en voeg vervolgens de knoflook, champignons en 1 theelepel paprikapoeder toe. Bak ongeveer 5 minuten aan. Voeg de spekjes weer toe aan de pan en zet het vuur lager.

Doe de bevroren tuinerwten in een kom of pannetje en giet hier kokend water overheen. Laat een minuut staan, giet af en voeg de doperwten toe aan de pan.

Meng in een kom de plantaardige melk, edelgistvlokken, een snuf zout, verse peper en een theelepel paprikapoeder. Voeg de saus toe aan de pan, schep alles goed om en verwarm nog 2/3 minuten op laag vuur.

Schep de pasta carbonara op de borden en garneer met verse peterselie.

[ dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Becel plantaardig ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.