Smeuïge chocoladekoeken

chocoladekoeken[print_link]
De laatste tijd heb ik weer zo een zin in chocolade. Mijn chocoladeverslaving overwint het telkens weer. Dan maar iets gezonds bakken met cacao! Omdat de chocoladecake zo lekker was en echt een hit op de blog (en omdat ik hier zelf maar 2 plakjes van heb gegeten!) heb ik hier een variant van koekjes van gemaakt. Heerlijke grote smeuïge chocoladekoeken!

Dit heb je nodig 
(8/10 koeken)
100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
100 gram zachte dadels (ontpit)
2 eieren
3 el (rauwe) cacaopoeder (30 gram)
1 tl wijnsteen bakpoeder
50 gram kokosolie (gesmolten)
Snuf zout
3 el cacaonibs

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren en kokosolie, en mix vervolgens de dadels erdoor (met een staafmixer). Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag. Roer met een spatel de cacaonibs erdoor.

Leg bakpapier op het rooster. Maak van het beslag 8 balletjes en leg deze verdeeld op het rooster. Druk de balletjes een beetje plat met je hand of de achterkant van een lepel. Druk ze niet te plat, want dan worden ze te droog aan de binnenkant. Bak de koeken ongeveer 15 minuten. Ze zijn dan nog een beetje zacht, dat hoort zo. Laat de koeken daarna goed afkoelen.

chocoladekoeken

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten