Smeuïge zoete aardappelbrownies


zoete aardappel brownies

[print_link]
Zoals jullie weten ben ik gek op chocola en brownies (wie niet) en probeer ik vaak allerlei gezonde varianten uit, zodat ik gewoon lekker van chocolade kan blijven genieten. Brownies die gezond(er) zijn en ook nog eens heel erg lekker. Wat een uitvinding! Eerder maakte ik al raw brownies, brownies van zwarte bonen en brownies van avocado, maar een gezonde variant die ik ook regelmatig maak zijn brownies van zoete aardappel. Dit verrassende ingrediënt zorgt ervoor dat de brownie heerlijk smeuïg wordt.

Deze brownies zijn vegan en glutenvrij. Houd je niet van de smaak van boekweit? Vervangen boekweit dan voor speltmeel. De brownies zijn dan alleen niet meer glutenvrij.

Dit heb je nodig
2 middelgrote zoete aardappels
200 gram zachte dadels (ontpit)
100 gram boekweitmeel
3 el rauwe cacao
80 gram pecannoten (of andere noten zoals walnoten/amandelen)
1 el maple siroop
1 el kaneel (optioneel)
Snuf Himalayazout

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Kook de zoete aardappel 20 minuten, zodat ze zacht zijn. Meng de zoete aardappel en dadels tot een romig geheel (met een keukenmachine of staafmixer). Hak of maal de noten fijn. Meng in een andere kom het meel, cacaopoeder, noten, kaneel en zout. Voeg hier vervolgens het zoete aardappel-dadel mengsel en de maple siroop aan toe. Meng tot een brownie beslag.

Bekleed een brownie bakblik of ovenschaal met bakpapier en schep hier het browniebeslag in. Druk goed aan en zorg dat het beslag overal even dik is. Bak de brownies in ongeveer 25 minuten gaar. Prik met een prikker of vork in de brownie. Komt deze er droog uit? Dan is de brownie gaar. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan pas in stukken.

Geniet!

zoete aardappel brownies

zoete aardappel brownies

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.