Glutenvrije avocado brownies

glutenvrije avocado brownies

[ print recept ]

Brownies (eigenlijk alles met chocola) zijn echt mijn ultieme comfort snack. Vooral wanneer we weer naar de herfst gaan en het buiten kouder wordt, waait en continue regent. Dan wil je niets liever dan met een dekentje op de bank zitten, een kop thee.. en een stuk brownie! Met deze glutenvrije avocado brownies kun je dat gewoon af en toe doen. Inderdaad, deze brownies zijn gezond! Tenminste, als je gewoon netjes 1 stuk neemt.

Glutenvrije avocado brownies

Door de avocado in de brownie, worden de brownies lekker smeuïg en de dadels maken de brownies zoet en sticky.

Dit heb je nodig 

100 gram amandelmeel
1 avocado
100 gram zachte dadels zonder pit
1 ei
40 gram rauwe cacao
Handje pecannoten + extra voor de garnering
1 tl zout
1 tl wijnsteen bakpoeder
2 el honing
1 tl kaneel of koekruiden (optioneel)
kokosolie

Zo maak je het

Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Voeg hier de dadels en eventueel een scheutje water bij, en meng met een keukenmachine of een staafmixer tot een romig geheel. Meng vervolgens het ei en de honing door het mengsel.

Voeg in een andere kom de amandelmeel, cacao, bakpoeder, zout en kaneelpoeder. Meng vervolgens (met een garde) de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Schep de pecannoten door het deeg.

Vet een brownievorm in met kokosolie en verdeel het deeg over de brownievorm. Verdeel wat pecannoten over het deeg. Bak de brownie in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of de brownie gaar is. De brownie is klaar wanneer een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de brownie afkoelen en genieten maar!

avocado brownies

 

IMG_0121

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

16 reacties

    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hoi Chanthal,

      Wijnsteenbakpoeder is hetzelfde als bakpoeder en je gebruikt beiden ook hetzelfde (in recepten waar je geen zure ingrediënten aan toevoegt), maar de samenstelling van wijnsteen bakpoeder is natuurlijker. Het is verkrijgbaar bij natuurwinkels.

      Beantwoorden
  1. Sanne

    Zo blij dat ik feelgoodbyfood heb ontdekt, ik ben van alles aan het uitproberen! Ook deze brownies zijn echt heerlijk! (Ik gebruikte alleen 50 gram havermout gemalen + 50 gram amandelmeel. Ook voegde ik zelf nog wat fijn gehakte 92% pure chocola toe) Mmmm..
    Super fijne site, overzichtelijk, toegankelijk en gezond!
    Ergens deze week zijn de zoete aardappel pannenkoekjes aan de beurt 😉

    Beantwoorden
  2. Anneloes

    Heel eerlijk….ik vond het niet lekker….braaf drie keer een stukje geproefd op verschillende momenten….droog en bitter.
    Maar dat kan ook zijn omdat ik geen glutenvrije/suikervrije dingen gewend ben.
    En ik heb kokosmeel ipv amandelmeel gebruikt.

    Beantwoorden
    • Chantal

      Hi Anneloes,

      Dat is jammer om te horen. Dat de browies droog zijn, komt bijna zeker doordat je kokosmeel ipv amandelmeel hebt gebruikt. Kokosmeel is namelijk heel erg droog en heel lastig om mee te bakken. Als je niet gewend bent om suikervrij te eten, kunnen dingen inderdaad wat bitter smaken in het begin. Toch zitten er wel dadels en honing door het recept, misschien komt het ook door het kokosmeel. Misschien eens met amandelmeel proberen? Of een keer hele andere brownies;)

      Beantwoorden
      • Anneloes

        Dan zal het kokosmeel de boosdoener zijn ;-).
        Op zoek naar amandelmeel dan maar! (Zou de Action die inmiddels ook hebben? :-D)

    • Mandy

      Kokosmeel moet je ook nooit in dezelfde verhouding gebruiken als amandelmeel. Kokosmeel trekt veel meer vocht aan. Voor 100 gram amandelmeel kun je 30 gram kokosmeel nemen en evt een extra ei toevoegen

      Beantwoorden
  3. Daphne

    Super lekker recept!! Heeft echt heerlijk gesmaakt.. zelf heb ik er wat gesmolten chocolade overheen gedaan van 99% cacao. Echt een top recept!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.